Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Kolekce Výborné recepty s~uzeným masem

Výborné recepty s uzeným masem

Uzení se pro uchovávání masa používalo už odpradávna. Dříve to byla nutnost, protože nebyly možnosti chlazení či mrazení, dnes uzené maso používáme především pro jeho specifickou chuť.
13. 05. 2016

V našich končinách je nejobvyklejší uzené vepřové maso, ale oblíbená jsou i uzená kuřata nebo ryby. Maso se nejdříve nasolí nebo naloží do slaného láku, který maso zakonzervuje a poté se udí v udírně teplým kouřem.

Uzená kouřová chuť skvěle pasuje třeba k naší tradiční sladkokyselé čočce, oblíbené je uzené maso také v různých polévkách a málokdo si nepochutná na bramborových knedlících plněných uzeným.

Uzené maso se kvůli vyššímu obsahu soli nepovažuje za příliš zdravé, ale čas od času si ho může dopřát téměř každý. A třeba do polévky nebo pod maso stačí jen malý kousek uzené slaniny a jídlo rázem dostane o mnoho lepší výraznější chuť.

Vybrali jsme pro vás zajímavé recepty, v kterých uzené maso hraje prim: