návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Recepty na osvěžující studené polévky, které v létě oceníte

Studená španělská polévka s rajčaty – gazpacho
Autor: Gurmet Studená španělská polévka s rajčaty – gazpacho
Možná vám to zní trochu divně, ale studené polévky jsou v zemích, kde bývají vyšší teploty, velmi oblíbené. A protože i u nás už si zvykáme čas od času na tropické teploty, není důvod, proč si tento osvěžující pokrm taky nedopřát.
11. 06. 2018

Asi nejznámější studenou polévkou je gazpacho – krém z rajčat a paprik dochucený limetkou, který známe ze Španělska. Může být i lehce pikantní po chilli a klidně si ho můžete zabalit na cestu místo sladkého smoothie a jednoduše ho vypít.

Luxusní variantu studené polévky přinesla světu Francie, kde se pórkový krém Vichyssoise podává jako součást slavnostního menu.

Úžasně svěží je i bulharská polévka tarator, která použitými surovinami připomíná rozředěné tzatziki. Stačí pár surovin a zhruba 5 minut a výsledkem je vážně velká dobrota, kterou doporučujeme vyzkoušet!

Nemůžeme zapomenout ani na sladké ovocné polévky, které v létě můžete servírovat jako netradiční dezert.

Vyzkoušejte něco nového a připravte si v horkých dnech studenou polévku podle našich receptů:

Reklama