Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
Zdroj: Recepty / Pavel Berky
Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
Zdroj:
Recepty / Pavel Berky
Studené polévky jsou v jižních státech velmi populární, ve velkém vedru má málokdo chuť na horkou sytou polévku. Protože letošní léto ani u nás nešetří tropickými teplotami, inspirujte se zábavným receptem Pavla Berkyho a připravte si báječně osvěžující polévku z okurky a žlutého melounu.
Postup přípravy
-
Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
-
Do blenderu dejte okurku, meloun, omytý špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.
-
Hotovou polévku ještě propasírujte přes jemný cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.
-
SERVÍROVÁNÍ: Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.
Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho 2
Zdroj: Recepty / Pavel Berky
Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho 2
Zdroj:
Recepty / Pavel Berky