Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho

Moje hodnocení
7x

Studené polévky jsou v jižních státech velmi populární, ve velkém vedru má málokdo chuť na horkou sytou polévku. Protože letošní léto ani u nás nešetří tropickými teplotami, inspirujte se zábavným receptem Pavla Berkyho a připravte si báječně osvěžující polévku z okurky a žlutého melounu.

4 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Do blenderu dejte okurku, meloun, omytý špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.
  3. Hotovou polévku ještě propasírujte přes jemný cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.
  4. SERVÍROVÁNÍ: Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty