Osobní vinotéka

Osvěžující jahodová polévka s mascarpone a sněhovými pusinkami

Moje hodnocení
5x

Studená krémová polévka z jahod je netradiční, ale velmi chutný a efektní dezert, kterým můžete zakončit slavnostní letní oběd. Příprava je velmi jednoduchá, nejvíc práce a času zabere výroba sněhových pusinek, ale ty můžete, v případě časové nouze, klidně vynechat.

4 porce
120 minut

Suroviny

Pusinky

K podávání

Postup přípravy

  1. Z cukru v dostatečně velkém hrnci připravte světle hnědý karamel. Přidejte jahody, citronovou šťávu a nechte provařit. Poté přisypte polévkovou lžíci nasekané máty a vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké polévky. Nechte vychladnout v lednici, ideálně přes noc.
  2. Mascarpone smíchejte se dvěma lžícemi moučkového cukru.
  3. Bílky, moučkový cukr a citronovou šťávu vymíchejte v hustý sníh, který na pečicí papír formujte buď pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce do pusinek. V předehřáté troubě je sušte na 70 °C 2-3 hodiny. Nechte je dostatečně vychladnout.
  4. Polévku podávejte s nočkem z mascarpone, sněhovými pusinkami, čerstvými jahodami a mátou.

Tip sommeliera: „Ke sladkým pokrmům doporučuji víno s vyšším obsahem zbytkového cukru. K této jahodové polévce tak bude skvěle chutnat šumivé víno Bohemia Sekt Prestige demi sec. Je to víno s výrazně ovocným charakterem, jak ve vůni, tak i v chuti. A vyšší zbytkový cukr bude výborně doplňovat tento báječný dezert,“ doporučuje sommelier Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty