Gazpacho - studený zeleninový krém s bazalkovým pestem
Zdroj: Milluji
Gazpacho - studený zeleninový krém s bazalkovým pestem
Zdroj:
Milluji
Studená polévka gazpacho je během horkých dnů nejlepší záchrana. Jde vlastně o tekutý zeleninový salát, který pochází ze španělské Andalusie. Tradičně se připravuje z rajčat, papriky, okurky a dalších ingrediencí, ale už jsme viděli variace okurky s avokádem nebo třeba s melounem. Zkuste tentokrát tu, která je vylepšená domácím bazalkovým pestem!
4 porce
30 minut
španělská
Postup přípravy
-
Gazpacho: Rajčata, papriku i okurek důkladně omyjte. Okurku navíc zbavte slupky. Česnek také oloupejte.
-
Rajčata nakrájejte na poloviny a dejte do mísy, přidejte k nim na kousky nakrájenou papriku a okurku.
-
Přidejte česnek, olivový olej, vinný ocet, sůl, koření Italská směs a Tabasco a vše rozmixujte dohladka.
-
Gazpacho ještě propasírujte, abyste se zbavili semínek.
-
Pesto: Bazalku omyjte a dejte do vysoké mixovací nádoby. Přidejte k ní oloupaný stroužek česneku, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu, pinie a najemno nastrouhaný parmezán.
-
Vše rozmixujte. Nemusí být úplně dohladka.
-
Gazpacho ideálně vychlaďte po dobu 1 hodiny v lednici a servírujte s pestem, chlebovými krutony, piniemi a lyofilizovanou paprikou a mozzarelou.
Gazpacho - studený zeleninový krém s bazalkovým pestem 2
Zdroj: Milluji
Gazpacho - studený zeleninový krém s bazalkovým pestem 2
Zdroj:
Milluji