Suroviny
- bílý jogurt 650 g
- salátová okurka 1 ks
- česnek 3 stroužky
- kopr 20 g + na ozdobu
- voda 140 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vlašské ořechy 4 lžíce
- vejce 2 ks
- olivový olej (na pokapání)

Postup přípravy
- Vložte do stolního mixéru bílý jogurt, nakrájenou salátovou okurku, stroužky česneku a čerstvý kopr. Přilijte vodu a rozmixujte vše dohladka. Ochuťte solí a pepřem podle chuti a uložte polévku alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice.
- Na suché pánvi opražte nasekané vlašské ořechy dozlatova. Uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.
- Servírujte polévku do misek, přidejte ořechy, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čtvrtkami vajec a snítkami čerstvého kopru.
Připravte studenou okurkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Studená okurková polévka podle Radka Davida