návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nejlepší recepty z červené řepy, které vás spolehlivě zahřejí

Ukrajinský boršč
Autor: Gurmet Ukrajinský boršč
Červená řepa je takový malý zázrak! Nejenže na sebe dokáže strhnout pozornost díky své nepřehlédnutelné barvě a má výtečnou chuť, ale navíc je přímo nabitá zdraví prospěšnými látkami a jako bonus je pořád velmi levná :)
24. 10. 2017

A to pořád ještě nejsou všechny její výhody. Řepa je totiž velmi univerzální surovina, z které můžete připravit skvělé chuťovky – pomazánky, hummus, saláty, ravioly... Můžete ji také využít při pečení sladkých moučníků, kterým dodá nejen barvu, ale i šťavnatost.

My se dnes ale zaměříme na recepty, které v nadcházejcí sezoně užijeme nejvíce – na hřejivá jídla, která pohladí na těle i na duši (a v případě červené řepy jsou i potěchou pro oko).

Tím nejznámějším jídlem z řepy, který v našem výběru nesmí chybět, je bezpochyby boršč. A stejně jako třeba u naší bramboračky nebo zelňačky je i variací na boršč bezpočet. Je jen na vás, jestli chcete mít v polévce maso, čerstvé nebo kysané zelí, uzeniny, houby nebo zvolíte jednodušší pojetí.

Řepa je také skvělý parťák k sýrům, dobře si rozumí s kozím sýrem nebo s výraznou gorgonzolou – a právě recept na řepové rizoto s gorgonzolovou omáčkou je náš tip! Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to!!!

Vyzkoušejte nové hřejivé recepty z červené řepy a obarvěte si zimu načerveno :)

Reklama