návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 30 minut
Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem
Autor: Máma v kuchyni Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem
Výrazná chuť i barva této polévky skvěle doplní i slavnostní menu. Čerstvý sýr výsledek příjemně osvěží.

Postup

  1. V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidejte nahrubo nasekaný česnek a společně dopečte.
  2. Poté vlijte plechovku rajčat a na menší kostky nakrájenou červenou řepu a krátce provařte. Přidejte část vývaru a rozmixujte na hladké pyré.
  3. Poté přidejte zbylou část vývaru a dochuťte balzamikem a solí dle vlastní chuti.
  4. Na talíři polévku posypte semínky a přidejte nadrobený čerstvý sýr (ideální je jedna kostička Lučina mini na jednu porci polévky). 

Recept vznikl pro projekt Mléko vás zdraví, který je informačním a edukačním projektem Českomoravského svazu mlékárenského a má za cíl informovat širokou veřejnost o prospěšnosti mléka a mléčných výrobků pro lidský organismus. Jedním z cílů projektu je vyvracet mýty a nepravdivé informace, které o mléce a mléčných výrobcích kolují mezi veřejností. Projekt Mléko vás zdraví podpořilo finančně ze 70 % ministerstvo zemědělství.

Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem
Autor: Máma v kuchyni Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem
Související témata: červená řepa , Polévky