Barbora Charvátová / Máma v kuchyni

Krémová polévka z červené řepy s čerstvým sýrem

Moje hodnocení
3x

Výrazná chuť i barva této polévky skvěle doplní i slavnostní menu. Čerstvý sýr výsledek příjemně osvěží.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • větší cibule 1 ks
  • česnek 3–4 stroužky
  • rostlinný olej
  • krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
  • uvařená červená řepa 500 g
  • vývar nebo voda cca 750 ml
  • balzamiko 1 lžíce
  • sůl
  • opražená slunečnicová semínka k podávání
  • čerstvý sýr (např. Lučina mini) 1 balení

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidejte nahrubo nasekaný česnek a společně dopečte.
  2. Poté vlijte plechovku rajčat a na menší kostky nakrájenou červenou řepu a krátce provařte. Přidejte část vývaru a rozmixujte na hladké pyré.
  3. Poté přidejte zbylou část vývaru a dochuťte balzamikem a solí dle vlastní chuti.
  4. Na talíři polévku posypte semínky a přidejte nadrobený čerstvý sýr (ideální je jedna kostička Lučina mini na jednu porci polévky).

Recept vznikl pro projekt Mléko vás zdraví, který je informačním a edukačním projektem Českomoravského svazu mlékárenského a má za cíl informovat širokou veřejnost o prospěšnosti mléka a mléčných výrobků pro lidský organismus. Jedním z cílů projektu je vyvracet mýty a nepravdivé informace, které o mléce a mléčných výrobcích kolují mezi veřejností. Projekt Mléko vás zdraví podpořilo finančně ze 70 % ministerstvo zemědělství.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Barbora Charvátová / Máma v kuchyni


Přečtěte si také

Recepty