Suroviny
- řepa 1 kg
- jablečný ocet 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- vývar 600 ml
- mléko 200 ml
- zakysaná smetana 4 lžíce
- šťáva z ½ – 1 citronu
K podávání
- mozzarella
- kadeřávkové chipsy
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Oloupanou řepu nakrájejte na 2cm kostky, promíchejte s 2 lžícemi jablečného octa, 1 lžičkou soli a olivovým olejem.
- Přendejte do hlubší pánve, která může jít do trouby.
- Pečte pod pokličkou či přikryté alobalem cca 50 min. Následně odkryjte a pečte dalších 10–15 minut doměkka.
- Řepu přesypte do mixéru a rozmixujte spolu s vývarem dohladka.
- Poté přelijte do kastrůlku či kotlíku, krátce povařte a přimíchejte mléko podle potřeby a požadované konzistence.
- Dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem a špetkou drceného fenyklu.
- Podávejte se zakysanou smetanou a kousky mozzarelly.
Řepová polévka s mozzarellou 2 Zdroj: P&G Foodies