Řepová polévka s mozzarellou

Moje hodnocení
12x

Teď by měli zbystřit milovníci krémových a zeleninových polévek, které výtečně zahřejí a zasytí obdobně jako klasické hlavní jídlo. My jsme tentokrát zkusili řepovou s mozzarellou! :)

4 porce
90 minut

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Oloupanou řepu nakrájejte na 2cm kostky, promíchejte s 2 lžícemi jablečného octa, 1 lžičkou soli a olivovým olejem.
  3. Přendejte do hlubší pánve, která může jít do trouby.
  4. Pečte pod pokličkou či přikryté alobalem cca 50 min. Následně odkryjte a pečte dalších 10–15 minut doměkka.
  5. Řepu přesypte do mixéru a rozmixujte spolu s vývarem dohladka.
  6. Poté přelijte do kastrůlku či kotlíku, krátce povařte a přimíchejte mléko podle potřeby a požadované konzistence.
  7. Dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem a špetkou drceného fenyklu.
  8. Podávejte se zakysanou smetanou a kousky mozzarelly.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty