Řepová polévka s mozzarellou
Zdroj: P&G Foodies
Řepová polévka s mozzarellou
Zdroj:
P&G Foodies
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 190 °C.
-
Oloupanou řepu nakrájejte na 2cm kostky, promíchejte s 2 lžícemi jablečného octa, 1 lžičkou soli a olivovým olejem.
-
Přendejte do hlubší pánve, která může jít do trouby.
-
Pečte pod pokličkou či přikryté alobalem cca 50 min. Následně odkryjte a pečte dalších 10–15 minut doměkka.
-
Řepu přesypte do mixéru a rozmixujte spolu s vývarem dohladka.
-
Poté přelijte do kastrůlku či kotlíku, krátce povařte a přimíchejte mléko podle potřeby a požadované konzistence.
-
Dochuťte šťávou z citronu, solí, pepřem a špetkou drceného fenyklu.
-
Podávejte se zakysanou smetanou a kousky mozzarelly.
Řepová polévka s mozzarellou 2
Zdroj: P&G Foodies
Řepová polévka s mozzarellou 2
Zdroj:
P&G Foodies