Polévka s červenou řepou a fazolemi 2
Zdroj: Klára Michalová
Polévka s červenou řepou a fazolemi 2
Zdroj:
Klára Michalová
Tahle polévka má nejen úžasnou sytou barvu, ale hlavně je plná chutí a struktur a ideálně se hodí pro podzimní a zimní dny, kdy je potřeba se pořádně zahřát a zasytit.
Postup přípravy
-
Červené řepy oloupejte a nakrájejte na kostičky. V malé pánvi rozpusťte máslo a řepu na něm pár minut restujte, poté podlijte trochou horké vody, přikryjte pokličkou a duste 30 minut.
-
Mezitím ve velkém hrnci na oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo a uzenou slaninu na kostičky. Poté přihoďte mrkev na kostičky, rozdrcené stroužky česneku a po chvilce nakrájená rajčata. Když zelenina trochu změkne, přidejte rajský protlak, uzenou papriku, špetku drceného kmínu a bobkové listy. Lehce zarestujte a zalijte horkou vodou a rozmíchejte. Přidejte brambory na kostičky, očištěné a rozpůlené kapustičky a slitou plechovku fazolí, osolte a opepřete. Vařte do změknutí, asi 20 minut.
-
Poté přidejte uvařenou řepu i s vodou a přilijte vinný ocet. Nechte minutu převařit a poté metlou zašlehejte zakysanou smetanu. Nakonec vmíchejte nasekaný čerstvý kopr (případně libeček, pokud nemáte kopr rádi).
Polévka s červenou řepou a fazolemi 3
Zdroj: Klára Michalová
Polévka s červenou řepou a fazolemi 3
Zdroj:
Klára Michalová