návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Řepné ragú s dýní a rozmarýnem

Hodnoceno: 0x
5 porcí
do 1 hodiny
Řepné ragú s dýní a rozmarýnem
Autor: Petr Klíma Řepné ragú s dýní a rozmarýnem
Barevné ohlášky podzimu. Výborné, nasládlé ragú připravíte z nemnoha surovin české provenience. Nejčerstvější (a za nejnižší cenu) jsou začátkem podzimu, ale při dobrém uskladnění si toto zdravé a veselé ragú můžete dopřát i kdykoliv během zimy.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na stejně velké kostky, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte, promíchejte a upečte v předehřáté troubě dopoloměkka. Přesný čas záleží na velikosti kostek.
  2. Mrkev a celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte v rozehřátém oleji v hrnci. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno, přisypte k mrkvi, přidejte rozmarýn a opékejte zhruba 2 minuty.
  3. Zeleninový základ zalijte 1 l vody. Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky, vsypte do vody, vmíchejte polévkové koření, přiklopte a zahřívejte k varu. Vařte doměkka, zhruba 30 minut. Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob, vlijte do polévky, povařte 2 minuty, přisypte opečenou dýni a promíchejte. Osolte a ozdobte nasekanou petrželovou natí.

PRIMA TIP: Pro zjemnění můžete přidat trochu sójové smetany, pro ozvláštnění uvařené luštěniny nebo uzený tempeh. K dýňovo-řepnému ragú se hodí brambory, rýže nebo pečivo.

Řepné ragú s dýní a rozmarýnem
Autor: Petr Klíma Řepné ragú s dýní a rozmarýnem

Zeleninová kuchařka
Petr Klíma

Z farmy přímo na váš stůl

Petr Klíma osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

Související témata: červená řepa , dýně Hokkaido , vegan , Hlavní jídla