Suroviny
- dýně Hokkaidó (i se slupkou) 300 g
 - olivový olej 4 lžíce
 - mrkev 1 ks
 - řapíkatý celer 2 řapíky
 - červená cibule (velká ) 1 ks
 - rozmarýn (nasekaný čerstvý ) 1,5 lžíce
 - voda 1,1 litru
 - červená řepa (středně velká ) 1 ks (300 g před oloupáním)
 - polévkové koření 1 lžička
 - kukuřičný škrob 1,5 lžíce
 - hladkolistá petržel (nasekaná,k podávání)
 - mořská sůl 1 lžička
 
    
    
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na stejně velké kostky, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte, promíchejte a upečte v předehřáté troubě dopoloměkka. Přesný čas záleží na velikosti kostek.
 - Mrkev a celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte v rozehřátém oleji v hrnci. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno, přisypte k mrkvi, přidejte rozmarýn a opékejte zhruba 2 minuty.
 - Zeleninový základ zalijte 1 l vody. Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky, vsypte do vody, vmíchejte polévkové koření, přiklopte a zahřívejte k varu. Vařte doměkka, zhruba 30 minut. Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob, vlijte do polévky, povařte 2 minuty, přisypte opečenou dýni a promíchejte. Osolte a ozdobte nasekanou petrželovou natí.
 
PRIMA TIP: Pro zjemnění můžete přidat trochu sójové smetany, pro ozvláštnění uvařené luštěniny nebo uzený tempeh. K dýňovo-řepnému ragú se hodí brambory, rýže nebo pečivo.