reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vegetariánská boršč
Autor: My Cooking Diary Vegetariánská boršč

Vegetariánský boršč

Hodnoceno: 9x
Originálně je z Ukrajiny, ale vaří se i v Polsku, Bulharsku a Rusku. Ano, řeč je o boršči! Dnes pro vás máme vegetariánskou verzi, která vás ohromí i bez hovězího masa. Tak pojďte na to! :)
do 1 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Ze všeho nejdřív omyjte a očistěte zeleninu. Cibuli nakrájejte co nejvíc najemno, česnek nahrubo, řapíkatý celer na menší kostičky, mrkev a řepu na cca centimetrové kousky a brambory na větší kousky.
  2. U zelí odstraňte košťál a horní listy a nakrájejte na centimetr široké proužky. U krájení zeleniny se hodně řiďte tím, jak velkou ji máte v polévce rádi. Myslete akorát na to, že řepa a mrkev se vaří ze všeho nejdéle, tak ať nejsou největší.
  3. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a začněte na něm opékat cibulku s řapíkatým celerem a mrkví. Opékejte do změknutí asi deset minut a pak přidejte česnek.
  4. Ten nechte asi minutu rozvonět a dejte do hrnce rajčatový protlak. Opékejte další minutu, přilijte drcená rajčata a všechno koření – nové koření, bobkový list, kardamom, skořici a tymián.
  5. Nechte společně asi dvě minuty probublat a přilijte vývar. Hned nato přidejte zbylou zeleninu – řepu, brambory a zelí – a nechte přivést k varu. Pak stáhněte na menší plamen, aby polévka nějak extra nebublala, přidejte vrchovatou lžičku soli a nechte vařit tak 30 minut.
  6. V průběhu vaření přidejte ještě šťávu z citronu, trošku cukru a další sůl. Postupně přidávejte všeho tolik, aby byla chuť vyvážená. Nejvíc by měla dominovat chuť kyselá, takže jsem tam nakonec dala šťávu z celého jednoho citronu. Jako vždycky je ale lepší se vším pomalu a postupně.
  7. Hotovo je ve chvíli, kdy je všechna zelenina krásně měkká na skus a polévka je dokonale dochucená.Servírujte se štědrou porcí zakysané smetany a nasekaným koprem a petrželkou.
Vegetariánská boršč
Autor: My Cooking Diary Vegetariánská boršč

reklama

My Cooking Diary
Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování.

V roce 2017 jsem vydala svou první kuchařku, v které najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

Související témata: Hlavní jídla , Ukrajinská kuchyně