Speciály

Skvělé recepty s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto mladé maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod, proč si toto vynikajicí maso nepřipravit i doma.

Jehněčí maso je tradiční surovinou v oblasti Balkánu, Indie, Blízkého a Středního východu, ale je velmi oblíbené i v italské, francouzské či britské kuchyni. V Čechách není tak rozšířené, ale v období Velikonoc se na naše stoly dostává čím dál častěji.

Křehké jehněčí maso pochází z mladých ovcí ve věku do šesti měsíců. Jde o maso velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě a tudíž velmi zdravé. Vyznačuje se typickou příchutí, která je však mnohem slabší než masa skopového. Proto se tradičně upravuje s česnekem a bylinkami, hodí se k němu výrazný rozmarýn nebo tymián, u nás se používá třeba majoránka. Pokud chcete typickou chuť zeslabit, při přípravě maso odblaňte a zbavte většiny tukového krytí.

Vyberte si z našich receptů a připravte si křehké jehněčí maso:

Recepty