Pavel Sapík

VE VARU: Jehněčí tikka masala se smaženými puri plackami

Moje hodnocení
1x

V 16. epizodě pořadu Ve varu si šéfkuchař Pavel Sapík pozval do kuchyně hosta Yazana Manijaha ze Sýrie a společně připravili indické jídlo z jehněčího masa v kořeněné omáčce s rajčaty. K tomu podávali smažené chlebové placky puri.

2 porce
60 minut
indická

Jehněčí tikka masala

Puri placky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kousky a v míse promíchejte s jogurtem, lžící garam masaly a lžičkou soli tak, aby byl každý kousek kořením obalený. Nechte minimálně 30 minut odležet v lednici. (Můžete nechat odležet i přes noc, ale v tom případě NESOLTE! Maso by pustilo šťávu. V tomto případě osolte až těsně před restováním.)
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a zprudka orestujte marinované maso tak, aby se po všech stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjměte a dejte stranou.
  3. Na stejné pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte najemno nakrájenou cibuli a restujte cca 10 minut do světle hnědé barvy. Snižte plamen a přidejte nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Pozvolna restujte cca 1 minutu. Přidejte rajčata, posypte druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamíchejte a duste, až se odpaří tekutina, cca 10-15 minut. Přilijte kokosové mléko, nechte provařit a vložte orestované maso. Nechte 2 minuty podusit, vypněte oheň a nechte několik minut odpočinout.
  4. Na placky puri vypracujte hladké, středně tuhé těsto a nechte ho minimálně 30 minut odpočinout přikryté utěrkou. Z těsta vytvořte kuličky cca 2-4 cm veliké, vyválejte na placky o průměru 10-15 cm a tloušťce cca 4 mm. Smažte z obou stran dozlatova v silné vrstvě oleje rozpáleného na cca 190 °C.
  5. Masovou směs na talíři ozdobte lístky máty nebo koriandru. Podávejte s basmati rýží nebo plackami puri.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Vyzkoušejte také recept na indické máslové kuře podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty