Zelňáky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelňáky Foto:
Zelňáky
Foto: kuchařka Ohnivý kuře II

Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín. Pravě díky této kombinaci má řada jídel nezaměnitelnou, dokonalou chuť.

Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si tento pokrm ihned zamilujete.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
moučnaté brambory 1 kg
slanina 150 g
škvarky 100 g
vejce 4 ks
česnek 4 stroužky
majoránka 1 lžíce
olej nebo sádlo na smažení
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na kostičky nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nadrobno nakrájené zelí a škvarky, krátce poduste a nechte vychladnout.

2

Oloupané syrové brambory nastrouhejte nahrubo, slijte přebytečnou vodu a promíchejte je s připraveným zelím, moukou, vejci, majoránkou. Dochuťte prolisovaným česnekem, pepřem a solí.

3

Smažte na oleji nebo na sádle dozlatova jako bramboráky.

kuchařka Ohnivý kuře II Foto:

OHNIVÝ KUŘE II

80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA

Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.

Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.

Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.

Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR

Videa

reklama

reklama