Zelňáky

Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín. Pravě díky této kombinaci má řada jídel nezaměnitelnou, dokonalou chuť.
Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si tento pokrm ihned zamilujete.
Článek
16 receptů na placky a placičky
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nadrobno nakrájené zelí a škvarky, krátce poduste a nechte vychladnout.
Oloupané syrové brambory nastrouhejte nahrubo, slijte přebytečnou vodu a promíchejte je s připraveným zelím, moukou, vejci, majoránkou. Dochuťte prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
Smažte na oleji nebo na sádle dozlatova jako bramboráky.
OHNIVÝ KUŘE II
80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA
Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.
Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.
Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.
Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR