Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky  Foto:
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Foto: Knorr

Přidejte do svého jídelníčku více sladkovodních ryb. Jsou velmi chutné a samozřejmě zdravé. Vyzkoušet můžete třeba náš originální recept s křupavými škvarky s dušeným zelím.

Suroviny
filety z bělomasé ryby (s kůží, vykostěné) 4 ks
olivový olej 2 lžíce
škvarky (jemně pokrájené) 60 g
menší bílé zelí (600g) 1 ks
Rama Culinesse 40 g
voda 40 ml
čerstvá bazalka 1 malý svazeček
zeleninový vývar (připravený z Knorr Bohatý bujón Zeleninový) 80 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
hladká mouka na poprášení
Postup
1

Z listů zelí odkrojte tvrdý košťál a jednotlivě je spařte v horké vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.

2

Šalotku oloupejte, jemně nakrájejte a krátce opečte na tuku. Vložte listy zelí a bazalky, přidejte odkrojené košťály a podlijte vodou, přidejte Knorr Bohatý bujón a pod pokličkou asi 5 minut povařte.

3

Listy zelí vyjměte a zeleninový fond tyčovým mixérem rozmixujte.

4

Rozkrájené škvarky rozpečte na suché pánvi, filety ryby osolte, na straně kůže poprašte moukou a opečte na olivovém oleji dozlatova.

5

Rybí filety položte na podušené listy zelí podlité rozmixovaným fondem a posypte křupavými škvarky.

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky  Foto: Knorr

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky. Foto: Knorr

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama