Suroviny
- maso (vepřové, kuřecí, králičí)
- sádlo (nebo olej)
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- sůl
Postup
Řízky
- Maso jemně naklepeme a jen osolíme. Nepřidáváme žádné koření, aby vynikla klasická chuť masa.
- Obalíme v trojobalu a pomalu smažíme ve větším množství tuku.
Salát
- Brambory uvaříme ve slupce, vystydlé oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo hranolky. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do sklovata, poté přidáme k bramborám.
- Převaříme ve vodě cukr, sůl, ocet a pepř, po částech přidáme do brambor, zamícháme a dochutíme solí, octem dle chuti. Můžeme přidat nakrájené kyselé okurky.
Autor receptu: Jaroslava Kučerová
Klasický recept na bramborový salát