archiv Billa

Zpátky do školy: Domácí medvídci ze špaldové mouky s banánem

Moje hodnocení
6x

Každodenní vymýšlení svačin pro děti je celkem ubíjející činnost, zvlášť když potomek často přinese svačinu domů nedotčenou. Tomu se snadno vyhnete, pokud mu upečete oblíbené medvídky z nadýchaného těsta. V domácí verzi jsou mnohem zdravější než ty kupované, takže nemusíte mít výčitky, že dětem dáváte sladkou svačinku.

6 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Banán rozmačkejte, přidejte vejce a společně rozmixujte. Přidejte cukr, máslo, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vymíchejte do hladké směsi.
  3. Z připraveného těsta odeberte 3 lžíce a do něj přidejte karob nebo kakao. Rozmíchejte.  Těsto zhoustne, proto do něj přidejte lžíci mléka.
  4. Do tlapek (a oušek) do formy nejprve lžičkou dávkujte tmavé těsto. Poté přidejte i světlou směs, kterou vyplňte tělo.
  5. Pečte cca 30 minut, potom vyklopte a na mřížce nechte vychladnout.
PRIMA TIP: Na pečení medvídků použijte silikonovou formu. Výhodou je, že není třeba ji vymazávat a medvídci jdou snadno vyklopit.

Vyzkoušejte také banánový chlebíček podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Billa


Přečtěte si také

Recepty