Suroviny
- špaldová hladká mouka 120 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- karob (nebo kakao) 1 lžička
- třtinový cukr 2 lžíce
- banán (zralý) 1 ks
- máslo (rozpuštěné) 30 g
- plnotučné mléko 3 lžíce + 1 lžíce na tmavé těsto
- vejce (např. podestýlková Srdce domova) 2 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Banán rozmačkejte, přidejte vejce a společně rozmixujte. Přidejte cukr, máslo, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vymíchejte do hladké směsi.
- Z připraveného těsta odeberte 3 lžíce a do něj přidejte karob nebo kakao. Rozmíchejte. Těsto zhoustne, proto do něj přidejte lžíci mléka.
- Do tlapek (a oušek) do formy nejprve lžičkou dávkujte tmavé těsto. Poté přidejte i světlou směs, kterou vyplňte tělo.
- Pečte cca 30 minut, potom vyklopte a na mřížce nechte vychladnout.
PRIMA TIP: Na pečení medvídků použijte silikonovou formu. Výhodou je, že není třeba ji vymazávat a medvídci jdou snadno vyklopit.
Vyzkoušejte také banánový chlebíček podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou