Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí chilli omáčka sriracha
Chuť výsledné omáčky závisí na tom, jaký druh chilli papriček použijete, v tomto receptu je převážně použita odrůda Jamaican Hot Red s pálivostí 150 000 SHU, takže výsledek je fakt síla :)
Suroviny (8–10 porcí)
- Chilli paprička 300 g
- Česnek 2 stroužky
- třtinový cukr 2 lžíce
- jemně mletá mořská sůl 1,5 lžičky
- Voda 2–4 lžíce
- jablečný ocet 60 ml
Postup
- Chilli papričky důkladně omyjte, nožem odstraňte zelené stopky, a nahrubo je překrájete. Chilli papričky dejte spolu s česnekem, solí, cukrem a 2 lžícemi vody do mixéru a vše rozmixujte. Pokud máte papričky méně šťavnaté, můžete přidat 1–2 lžíce vody navíc. Chilli pastu dejte do vyvařené skleněné nádoby, kterou zakryjte potravinářskou fólií a obsah nechte kvasit 3–5 dní na teplém a tmavém místě. Každý den obsah promíchejte a znovu zakryjte potravinářskou fólií.
- Po 3–5 dnech by se v chilli pastě měly vytvořit bublinky a pasta bude působit nadýchaně. V tomto okamžiku dejte zkvašenou chilli pastu spolu s jablečným octem do mixéru a vše rozmixujte na hladkou pastu, kterou přepasírujte přes kovový cedník.
- Srirachu přendejte do vyvařené skleněné nádoby, můžete ji skladovat několik měsíců v lednici.
Domácí omáčka sriracha, foto: Kublanka.cz
Kublanka vaří doma
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.
Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.
Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz