Suroviny
- vařené brambory 300 g
- brambory (syrové) 150 g
- vejce 2 ks
- hrubá mouka 150-200 g
- sůl
- sádlo 1 lžíce
Připravte chlupaté knedlíky podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Domácí chlupatý knedlík. Já vím, žes u těch výpečků nevěřil, že jsem to dělal já, tak tady máš důkaz.
Postup přípravy
- Uvařený brambory propasíruj a nastrouhej si čerstvý. Dělej to nad cedníkem a pak to vymačkej.
- K vařeným bramborám přidej čerstvý strouhaný, vejce, hrubou mouku, špetku soli a promíchat. Mně se to nejlíp dělá rukama, než se jebat s nějakou vařečkou.
- Množství mouky je podle druhu brambor.
- Dej si vařit osolenou vodu, namoč si 2 lžíce a tvaruj z toho takový podlouhlý noky. Dělal jsem to poprvé v životě, takže ještě ten grif v ruce nemám, ale i když to splácáš takhle nešikovně jako já, tak to bude fungovat. Na tom tvaru úplně nezáleží.
- 5-7 minut je nech povařit, děrovačkou je vyndej a omasti trochou sádla. Nejlepší jsou s pečeným vepřovým.
Vyzkoušejte vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi