Suroviny
- máslo 1 lžíce
- česnek (najemno nasekaný) 2 stroužky
- pepř (čerstvě namletý nahrubo) 1 lžička
- smetana ke šlehání (31%) 150 ml
- těstoviny (např. funghetto) 200 g
- čerstvý sýr 1 lžíce
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- sůl
- hladkolistá petržel (nasekaná)
Připravte těstoviny Alfredo podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Do pánve hoď větší kousek másla a když se rozpustí, přihoď nasekaný česnek. Když se česnek rozvoní, přidej hrubě nadrcený pepř. Nech ho minutu šolichat a přilij smetanu. Promíchej to a přiveď k varu.
- Nejčastěji se s touhle omáčkou připravují fettuccine, já jsem zvolil funghetto, který jsem si v poslední době oblíbil. Vař o minutu míň, než je napsáno na obalu.
- Do pánve přidej lžíci čerstvýho sýra a nech ho rozpustit. Přihoď špetku soli a parmezán, ten nech opět zvolna v omáčce rozpustit.
- Když ti pípne minutka, přidej do pánve naběračku škrobové vody z těstovin a pastu přendej do omáčky.
- Celý obsah pánve důkladně promíchej a nech to spolu zvolna 1-2 minuty provářet. Během tý doby by měla vzniknout krémová konzistence.
- Vypni příkon tepla, přidej hladkolistou petržel a zamíchej. Pokud by se ti teď v tykvi začal rodit nápad nalejt nahoru kečup, bude lepší provést samoamputaci vlastních genitálií, umístit je do formaldehydu a na této planetě nadále nešířit svůj genom. Parmezánu samozřejmě není nikdy dost. No a teď umíš další variantu na italskou pastu.
Vyzkoušejte také tradiční recept na spaghetti carbonara podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Naprosto dokonalé spaghetti carbonara