Speciály

Originální způsoby, jak zpracovat kuřecí prsíčka

Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to není nejjednodušší surovina. Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení.

Na druhou stranu je to maso dietní, takže je vhodné i při redukci váhy a díky jeho neutrální chuti je velmi oblíbené u dětí. Pokud z něj ovšem chcete uvařit "dospělácké" jídlo, je potřeba tu lehce fádní chuť doplnit něčím výrazným a zároveň se postarat o to, aby maso nebylo suché.

Právě proto se kuřecí prsíčka často nakládají před tepelnou úpravou do různých marinád nebo se kombinují například s anglickou slaninou a různými omáčkami. Dobrým trikem je také připravovat kuřecí prsa naporcovaná na menší kousky, díky čemuž do sebe nasáknou lépe marinádu nebo omáčku. Proto se toto maso hojně používá v čínské, indické či mexické kuchyni, kde je krájení masa na sousta obvyklé. V každém případě je vždy možnost použít místo prsíček stehenní řízky, které jsou nepoměrně více šťavnaté, ale zároveň také tučnější.

Vybrali jsme pro vás spoustu zajímavých receptů z kuřecích prsíček:

Recepty