Zálivka:
- rýžový ocet 100 ml
- med 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- sladká chilli omáčka 2 lžíce
- česnek (nasekaný) 1 stroužek
- zázvor (čerstvý a strouhaný) 2 lžičky
Salát:
- kuřecí maso (pečené nebo vařené) 200 g
- rýžové nudle (tenké) 100 g
- mrkev 1 střední ks
- salátová okurka 1 střední ks
- mungo klíčky 2 hrsti
- jarní cibulka 2 ks
- máta (čerstvá) 1 hrst
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- arašídy (pražené a nasekané) 1 hrst
- černý sezam
Postup přípravy:
- Důkladně ruční metlou rozšlehejte všechny ingredience na zálivku.
- Uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu, poté je nechte zcela vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte nudle, nasekanou mrkev a okurku, mungo klíčky, sekanou zelenou cibulku, mátu, koriandr, arašídy a kuřecí maso.
- Salát pokapejte zálivkou a promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
- Nakonec můžete každou porci posypat černými sezamovými semínky.
Chcete vyzkoušet další asijský poklad? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo si připravte některý z dalších asijských salátů: