Neobyčejné snídaně

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

Moje hodnocení
4x

Křupavé vločky, ořechy a semínka spojí zdravý tuk, ochutí med či javorový sirup a japonské miso, fermentovaná pasta plná prospěšných enzymů. Za čtvrthodinu připravíte superzdravý základ snídaně na celý týden. Ráno jej stačí jen doplnit jogurtem, tvarohem či kefírem.

6 porcí
20 minut

Suroviny

  • ořechy 75 g
  • ovesné vločky 200 g
  • semínka (slunečnicová, dýňová, sezamová nebo chia) 150 g
  • máslo (nebo kokosový olej) 50 g
  • med (nebo javorový sirup) 100 g
  • miso pasta (světlá, shiro) 40 g

Postup přípravy

  1. Nerezovou pánev dostatečně rozehřejte, ostatní typy stačí jen zahřát. Ořechy nasekejte nahrubo a spolu s vločkami a semínky je vsypte do pánve. Opékejte je nasucho za občasného promíchání 8 až 10 minut na středním stupni, až se vločky a ořechy rozvoní.
  2. Mezitím v rendlíku rozehřejte máslo nebo kokosový olej, med nebo javorový sirup a miso. Důkladně rozmíchejte, aby se suroviny spojily.
  3. Pánev s vločkami odstavte ze sporáku, přilijte miso směs a promíchejte. Nechte vychladnout. Pak granolu přesypte do dobře těsnící dózy.
PRIMA TIP: Čistě přírodní miso bez zbytečných dodatečných přísad vyrábí česká značka Kojibakers. Bio kvalita jejich misa a dalších fermentovaných produktů okouzlila i Japonce, kteří si je nechávají posílat. S různými druhy misa pracují rádi i šéfkuchaři vyhlášených restaurací u nás i v zahraničí. Koupíte je na eshop.kojibakers.cz.

Vyzkoušejte přípravu domácí granoly podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí granola s jahodami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neobyčejné snídaně

Lucie Nováková Neobyčejné snídaně

Autorka Neobyčejné kuchařky, která provozuje také foodblog Buchta v troubě, přichází s další neobyčejnou novinkou. Tentokrát přišel čas na snídaně.

Abyste nemuseli neustále snídat chleba s něčím nebo ovesnou kaši, můžete si vybrat z 90 receptů z obyčejných surovin, které máte pravděpodobně doma. V drtivé většině jde o snadné a rychlé recepty pro každý den. Aby i sofistikovanější recepty byly zvládnutelné, tak jsou doplněné o postupové fotografie a časové osy, které jasně ukazují, kdy je třeba začít s přípravou.

Jako příspěvek k trendu neplýtvání, je zde i samostatná kapitola Záchranné snídaně s recepty, jak zpracovat zbylou kaši či palačinky, okoralý chléb nebo granolu, ze které už všichni vyjedli ořechy a čokoládu.

Kuchařku zakoupíte na eshop.buchtavtroube.cz.


Přečtěte si také

Recepty