Suroviny
- ořechy 75 g
- ovesné vločky 200 g
- semínka (slunečnicová, dýňová, sezamová nebo chia) 150 g
- máslo (nebo kokosový olej) 50 g
- med (nebo javorový sirup) 100 g
- miso pasta (světlá, shiro) 40 g

Postup přípravy
- Nerezovou pánev dostatečně rozehřejte, ostatní typy stačí jen zahřát. Ořechy nasekejte nahrubo a spolu s vločkami a semínky je vsypte do pánve. Opékejte je nasucho za občasného promíchání 8 až 10 minut na středním stupni, až se vločky a ořechy rozvoní.
- Mezitím v rendlíku rozehřejte máslo nebo kokosový olej, med nebo javorový sirup a miso. Důkladně rozmíchejte, aby se suroviny spojily.
- Pánev s vločkami odstavte ze sporáku, přilijte miso směs a promíchejte. Nechte vychladnout. Pak granolu přesypte do dobře těsnící dózy.
PRIMA TIP: Čistě přírodní miso bez zbytečných dodatečných přísad vyrábí česká značka Kojibakers. Bio kvalita jejich misa a dalších fermentovaných produktů okouzlila i Japonce, kteří si je nechávají posílat. S různými druhy misa pracují rádi i šéfkuchaři vyhlášených restaurací u nás i v zahraničí. Koupíte je na eshop.kojibakers.cz.

Vyzkoušejte přípravu domácí granoly podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí granola s jahodami