Suroviny
- rum (Ron Matusalem) 6 cl
- cukrový sirup 1 cl
- Angostura Bitters 2 zástřiky
- pomerančová kůra 1 plátek
Při přípravě koktejlu Old Fashioned se nechte vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Připravte si sklenici typu Old Fashioned (nízká široká sklenice, tzv. tumbler).
- Nalijte do sklenice 1 cl cukrového sirupu.
- Zastříkněte 2–3 kapkami Angostura bitters.
- Přidejte led – ideálně jednu velkou kostku.
- Nalijte rum Ron Matusalem v poměru 6 cl a lehce promíchejte.
- Ozdobte pomerančovou kůrou, kterou můžete jemně přetřít po okraji sklenice pro uvolnění aromatických olejů.
ČTĚTE VÍCE: Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly
Ron Matusalem je značka kubánského rumu, který se dnes vyrábí v Dominikánské republice. Společnost vyráběla rum na Kubě až do 60. let 20. století, kdy byla firma zkonfiskována Castrovým režimem. V tu dobu měl Matusalem 50% podíl na trhu s kubánským rumem. Produkci následně s odstupem několika desetiletí obnovil prapravnuk zakladatele Claudio Álvarez Salazar právě v Dominikánské republice, která nabízí podobné mikroklima jako Santiago de Cuba. Rum se zde vyrábí podle původních kubánských receptur.
Bonvivant’s Cocktail Tapas Café, zkráceně Bonvivant’s CTC, je elegantní koktejlový bar v srdci pražských Vinohrad. Od svého otevření v roce 2013 si získal pověst místa, kde se snoubí umění mixologie s atmosférou starosvětského salónu. Interiér s kovovým stropem, dlaždicovou podlahou a dřevěným barem připomíná New York 20. let minulého století, což podtrhuje i outfit barmanů evokující vědeckou preciznost.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.