Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

ZA BAREM: Koktejlová poezie Vinohrad aneb Laboratoř chutí jménem Bonvivant´s. Jaký drink vás charakterizuje nejlépe?

Moje hodnocení
0x

Pokud chcete ochutnat Old Fashioned v netradiční verzi, máme pro vás skvělý recept od Jana Mareše, barmana vinohradského klenotu Bonvivant´s. Tady je návod na drink, který zaujme i ty nejnáročnější.

1 porce
10 minut

Suroviny

Při přípravě koktejlu Old Fashioned se nechte vést návodným videoreceptem

Postup přípravy

  1. Připravte si sklenici typu Old Fashioned (nízká široká sklenice, tzv. tumbler).
  2. Nalijte do sklenice 1 cl cukrového sirupu.
  3. Zastříkněte 2–3 kapkami Angostura bitters.
  4. Přidejte led – ideálně jednu velkou kostku.
  5. Nalijte rum Ron Matusalem v poměru 6 cl a lehce promíchejte.
  6. Ozdobte pomerančovou kůrou, kterou můžete jemně přetřít po okraji sklenice pro uvolnění aromatických olejů.

ČTĚTE VÍCE: Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly

Ron Matusalem je značka kubánského rumu, který se dnes vyrábí v Dominikánské republice. Společnost vyráběla rum na Kubě až do 60. let 20. století, kdy byla firma zkonfiskována Castrovým režimem. V tu dobu měl Matusalem 50% podíl na trhu s kubánským rumem. Produkci následně s odstupem několika desetiletí obnovil prapravnuk zakladatele Claudio Álvarez Salazar právě v Dominikánské republice, která nabízí podobné mikroklima jako Santiago de Cuba. Rum se zde vyrábí podle původních kubánských receptur.

Bonvivant’s Cocktail Tapas Café, zkráceně Bonvivant’s CTC, je elegantní koktejlový bar v srdci pražských Vinohrad. Od svého otevření v roce 2013 si získal pověst místa, kde se snoubí umění mixologie s atmosférou starosvětského salónu. Interiér s kovovým stropem, dlaždicovou podlahou a dřevěným barem připomíná New York 20. let minulého století, což podtrhuje i outfit barmanů evokující vědeckou preciznost.

Prague Cocktail Week

Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavlína Švarcová

šéfeditorka FTV Prima Pavlína Švarcová

Přečtěte si také

Recepty