Pokud chcete jíst zdravě, je vietnamská kuchyně skvělou volbou. Zelenina, bylinky, hodně rýže či rýžových nudlí (tedy přílohy bez lepku), které jsou doplněné masem, rybami a mořskými plody – zkrátka kombinace, která stojí za vyzkoušení.
V nabídce vietnamských bister nechybí oblíbená polévka pho bo (hovězí) nebo pho ga (kuřecí), což je silný masový vývar s výbornou chutí díky použitému koření. Rýžové nudle, klíčky, zelenina a bylinky ho krásně doplňují.
Oblíbené jsou také závitky, a to především ty letní, nesmažené, které se hodí jako lehký oběd a můžete si je přizpůsobit podle vlastní chuti. Hitem poslední doby jsou také vietnamské bagety Bánh mi plněné různými druhy masa a hromadou čerstvé i naložené zeleniny.
Většina receptů není zdaleka tak složitá a suroviny potřebné k jejich přípravě už jsou snadno k sehnání, tak proč je nevyzkoušet i doma?