Suroviny
- voda 1/2 hrnku
- rýžový ocet 1/2 hrnku
- cukr krupice 1/3 hrnku
- sůl 1 lžička
- mrkev (na julienne nudličky) 1 hrnek
- ředkev Daikon (na julienne nudličky) 1/2 hrnku
- tatarská omáčka (Hellmann's) 1/4 hrnku
- limetková šťáva 1 lžíce
- sriracha omáčka 1 lžíce
- světlá bageta (velká) 1 ks (cca 450 g)
- kuřecí maso (grilované, veřené nebo pečené) 280 g
- koriandr
- salátová okurka
- jalapeño paprička
Připravte výbornou vietnamskou Banh Mi bagetu s kuřecím masem podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Nejprve naložte zeleninu. Do malého kastrůlku nalijte vodu, rýžový ocet a přisypte cukr a sůl. Přiveďte k varu. Přidejte mrkev a ředkev nakrájené na tenké julienne nudličky. Vařte 1 minutu, poté vypněte plamen a nechte směs zcela vychladnout (cca 30 minut). Slijte nálev.
- V misce smíchejte tatarskou omáčku Hellmann's, limetkovou šťávu, srirachu a vše promíchejte.
- Bagetu rozřízněte na 4 stejně velké části a každou vodorovně rozkrojte, ale úplně ji neprokrojte – vytvořte kapsu.
- Na obě strany každé bagetky rozetřete připravenou omáčku. Na spodní část vložte natrhané kuře, nakládanou ředkev s mrkví, salátovou okurku na půlkolečka a lístky koriandru. Nakonec přidejte pár plátků jalapeño papriček.

PRIMA TIPY: Použijte zbylé vařené nebo pečené kuře. Nebo se stavte v obchodě pro hotové grilované kuře. Na krájení julienne nudliček je nejlepší mandolína nebo speciální struhadlo či škrabka. S trochou šikovnosti to ale zvládnete i s nožem. Pokud zeleniny připravíte více, dejte ji do skleničky i s nálevem a uchovejte v lednici, kde vydrží asi týden.
Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's
Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!

