Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Moje hodnocení
3x

Nemáte čas, ale toužíte po výjimečném jídle? Vsaďte na tyto vietnamské bagety Banh Mi s grilovaným kuřetem z obchodu, nakládanou zeleninou, koriandrem a pikantní omáčkou. Ideální rychlá večeře nebo gurmánská svačina na piknik!

4 porce
45 minut
vietnamská

Suroviny

Připravte výbornou vietnamskou Banh Mi bagetu s kuřecím masem podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Nejprve naložte zeleninu. Do malého kastrůlku nalijte vodu, rýžový ocet a přisypte cukr a sůl. Přiveďte k varu. Přidejte mrkev a ředkev nakrájené na tenké julienne nudličky. Vařte 1 minutu, poté vypněte plamen a nechte směs zcela vychladnout (cca 30 minut). Slijte nálev.
  2. V misce smíchejte tatarskou omáčku Hellmann's, limetkovou šťávu, srirachu a vše promíchejte.
  3. Bagetu rozřízněte na 4 stejně velké části a každou vodorovně rozkrojte, ale úplně ji neprokrojte – vytvořte kapsu.
  4. Na obě strany každé bagetky rozetřete připravenou omáčku. Na spodní část vložte natrhané kuře, nakládanou ředkev s mrkví, salátovou okurku na půlkolečka a lístky koriandru. Nakonec přidejte pár plátků jalapeño papriček.

PRIMA TIPY: Použijte zbylé vařené nebo pečené kuře. Nebo se stavte v obchodě pro hotové grilované kuře. Na krájení julienne nudliček je nejlepší mandolína nebo speciální struhadlo či škrabka. S trochou šikovnosti to ale zvládnete i s nožem. Pokud zeleniny připravíte více, dejte ji do skleničky i s nálevem a uchovejte v lednici, kde vydrží asi týden.

Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's

Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty