![Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem](https://cdn.administrace.tv/2022/08/07/mini_169/f4f707a785462824c2aa47005a9a2500.jpg)
![Vychutnejte si voňavou zeleninu ve francouzském pokrmu ratatouille podle našich receptů](https://cdn.administrace.tv/2022/08/06/medium_169/d4836f145b5e431cd9209a65eda06a9e.jpg)
Vychutnejte si voňavou zeleninu ve francouzském pokrmu ratatouille podle našich receptů Zdroj: Vůně francouzské kuchyně
Zeleninu můžete upéct v troubě nebo ji dusit v kastrolu, efektní je i způsob, kdy všechnu zeleninu nakrájíte na kolečka a vyskládáte do pekáčku do krásné růžice. Každopádně výsledná chuť stojí a padá s kvalitou výchozích surovin, proto je ratatouille nejlepší na vrcholu sezony, kdy se sklízejí ta nejvoňavější rajčata a šťavnaté papriky. Lilky používejte vždy pevné a lesklé a cukety jsou nejlepší ty malé a křehké.
Připravte si doma pravé francouzské ratatouille podle našich receptů:
Připravila Klára Michalová