návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vychutnejte si voňavou zeleninu ve francouzském pokrmu ratatouille podle našich receptů

Pravé francouzské ratatouille
Autor: Vůně francouzské kuchyně Pravé francouzské ratatouille
Francouzský pokrm ratatouille pochází z oblasti kolem města Nice. Spojuje to nejlepší z letní zeleniny – lilek, cukety, papriky a rajčata, které doplňuje cibule, česnek a čerstvé bylinky. Podávejte jako samostatné jídlo s dobrým chlebem nebo jako přílohu k masu či rybám.
21. 09. 2018

Zeleninu můžete upéct v troubě nebo ji dusit v kastrolu, efektní je i způsob, kdy všechnu zeleninu nakrájíte na kolečka a vyskládáte do pekáčku do krásné růžice. Každopádně výsledná chuť stojí a padá s kvalitou výchozích surovin, proto je ratatouille nejlepší na vrcholu sezony, kdy se sklízejí ta nejvoňavější rajčata a šťavnaté papriky. Lilky používejte vždy pevné a lesklé a cukety jsou nejlepší ty malé a křehké.

Připravte si doma pravé francouzské ratatouille podle našich receptů:

Připravila Klára Michalová

Reklama