Speciály

Vychutnejte si voňavou zeleninu ve francouzském pokrmu ratatouille podle našich receptů

Francouzský pokrm ratatouille pochází z oblasti kolem města Nice. Spojuje to nejlepší z letní zeleniny – lilek, cukety, papriky a rajčata, které doplňuje cibule, česnek a čerstvé bylinky. Podávejte jako samostatné jídlo s dobrým chlebem nebo jako přílohu k masu či rybám.

Zeleninu můžete upéct v troubě nebo ji dusit v kastrolu, efektní je i způsob, kdy všechnu zeleninu nakrájíte na kolečka a vyskládáte do pekáčku do krásné růžice. Každopádně výsledná chuť stojí a padá s kvalitou výchozích surovin, proto je ratatouille nejlepší na vrcholu sezony, kdy se sklízejí ta nejvoňavější rajčata a šťavnaté papriky. Lilky používejte vždy pevné a lesklé a cukety jsou nejlepší ty malé a křehké.

Připravte si doma pravé francouzské ratatouille podle našich receptů:

Připravila Klára Michalová

Recepty