Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené ratatouille s česnekem

4–6 porce
do 1,5 hodiny
Zapečené ratatouille s česnekem
Zapečené ratatouille s česnekem
Pečená zelenina je skvělá, tepelnou přípravou získá mnohem lepší chuť, a pokud ji připravíte takto efektním způsobem, zláká i zavilé masožravce :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z celé palice česneku odřízněte ostrým nožem vršek, tak aby z každého stroužku byl kousek odkrytý. Vnější tenké slupky sloupněte, kořínek ponechte, aby palice držela pohromadě. Palici položte na kus alobalu a zakapejte asi 2 lžícemi olivového oleje. Zabalte alobal a palici pečte asi 25 minut v troubě.
  2. Palici nechte lehce vychladnout a potom vymačkejte upečené stroužky česneku do malého kastrůlku. Rozmačkejte je vidličkou na kaši, přidejte smetanu, víno, cibuli a lžíci koření na tzatziki. Na středním plameni přiveďte k varu a přidejte nastrouhaný parmazán. Za stálého míchání vařte, až omáčka lehce zhoustne. Pokud chcete, přidejte čerstvý tymián.
  3. Omáčku přelijte do zapékací misky nebo pánve vhodné do trouby (průměr 24 cm) a nechte stranou.
  4. Červenou paprikou očistěte a ostrým nožem ji nakrájejte na co nejtenčí kolečka. Lilek a cukety nakrájejte také na co nejtenčí kolečka. Pokud jste nesehnali úzký dlouhý lilek, ale jen velký buclatý, rozpulte nebo rozčtvťte ho podélně a potom nakrájejte na tenké plátky.
  5. Plátky zeleniny vrstvěte do pánve s omáčkou, začněte z vnější strany a pokračujte, až použijete všechnu zeleninu. Zeleninu okořeňte zbylým kořením na tzatziki, posypte trochou parmazánu a dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů. Vystřihněte kolo pečicího papíru velikosti pánve a zeleninu svrchu přikryjte, aby zůstala šťavnatá a nepřipalovala se. Pečte asi 40 minut a poté vyndejte z trouby.
  6. Pečivo nasucho opečte, potřete kozím sýrem a navrch dejte upečené ratatouille. Zeleninu ale můžete podávat i jako přílohu k masu.
Reklama

Zapečené ratatouille s česnekem 2 Foto:

Zapečené ratatouille s česnekem  Foto:

Zapečené ratatouille s česnekem, foto: thefoodcharlatan.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama