Suroviny
- rajčata 5 ks
- Lilek 2 ks
- mladé cukety, zelené i žluté 4–6 ks
- červená paprika 2 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2–3 stroužky
- snítky tymiánu
- Bobkový list 1 ks
- bílé vino 50 ml
- Olivový olej
Postup přípravy
- Zbavte spařená a oloupaná rajčata zrníček, potom nakrájejte zeleninu na kostky nebo kolečka – jen se snažte, aby velikost kousků byla víceméně stejná, ale podržte jednotlivé druhy zvlášť.
- Cibuli osmažte na olivovém oleji dosklovata, potom ji vyndejte a dejte stranou. Postupně opékejte papriky, následované cuketami a lilky, až budou měkké (ale ne rozvařené).
- Zeleninu dejte zpátky do hrnce spolu s rajčaty, česnekem a bylinkami a vařte pár minut, až se vše dobře promíchá. Přilijte víno a pomalu vařte 25 minut. Ochuťte solí a pepřem, úplně vypněte oheň a přikryjte, dokud nebudete podávat.