Suroviny
- cuketa 1 ks
- lilek 1 ks
- paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rajčata (menší ) 4–5 ks
- olivový olej
- tymián (čerstvého ) snítka
- rozmarýn (čerstvého ) snítka
- kuřecí prsní řízek (ideálně s kůží) 3 ks
- provensálské koření
- máslo
- sůl
- pepř
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Nejprve na litinové pánvi nebo pekáči zprudka z obou stran orestujte osolená a provensálskými bylinkami (suchá směs koření) okořeněná kuřecí prsa, aby se maso jen zatáhlo na povrchu. Maso dejte stranou.
- Nyní ve stejné pánvi nebo pekáči orestujte na olivovém oleji na měsíčky nakrájenou cibuli. Asi po minutě přidejte na plátky nakrájený česnek.
- Až začne česnek lehce zlátnout, přidejte na kostičky cuketu, lilek a papriku.
- Sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián a rozmarýn, sůl, pepř a vše promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Opečené maso položte na připravenou zeleninu, na každý kousek dejte asi lžičku másla a dejte péct na cca 15 minut.
- Podávejte například s tortillovými plackami a jogurtovým dresinkem.