Suroviny
- Cuketa 1 ks
- Lilek 1 ks
- Paprika 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- menší rajčata 4–5 ks
- Olivový olej
- snítka čerstvého tymiánu
- snítka čerstvého rozmarýnu
- kuřecí prsní řízky (ideálně s kůží) 3 ks
- Provensálské koření
- sůl, pepř
- Máslo
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Nejprve na litinové pánvi nebo pekáči zprudka z obou stran orestujte osolená a provensálskými bylinkami (suchá směs koření) okořeněná kuřecí prsa, aby se maso jen zatáhlo na povrchu. Maso dejte stranou.
- Nyní ve stejné pánvi nebo pekáči orestujte na olivovém oleji na měsíčky nakrájenou cibuli. Asi po minutě přidejte na plátky nakrájený česnek.
- Až začne česnek lehce zlátnout, přidejte na kostičky cuketu, lilek a papriku.
- Sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián a rozmarýn, sůl, pepř a vše promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Opečené maso položte na připravenou zeleninu, na každý kousek dejte asi lžičku másla a dejte péct na cca 15 minut.
- Podávejte například s tortillovými plackami a jogurtovým dresinkem.