návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené ratatouille s kuřecím masem

do 1 hodiny
Pečené ratatouille s kuřecím masem
Autor: Coolinářka Pečené ratatouille s kuřecím masem
Tak jednoduché a dobré! Však komu by se chtělo v těchto vedrech trávit dlouhou dobu u sporáku. Vyzkoušejte zkombinovat populární ratatouille a dietní kuřecí prsa! :)
Reklama

Článek

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka Foto:

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka

Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Reklama

Postup

  1. Nejprve na litinové pánvi nebo pekáči zprudka z obou stran orestujte osolená a provensálskými bylinkami (suchá směs koření) okořeněná kuřecí prsa, aby se maso jen zatáhlo na povrchu. Maso dejte stranou.
  2. Nyní ve stejné pánvi nebo pekáči orestujte na olivovém oleji na měsíčky nakrájenou cibuli. Asi po minutě přidejte na plátky nakrájený česnek.
  3. Až začne česnek lehce zlátnout, přidejte na kostičky cuketu, lilek a papriku.
  4. Sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián a rozmarýn, sůl, pepř a vše promíchejte.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C.
  6. Opečené maso položte na připravenou zeleninu, na každý kousek dejte asi lžičku másla a dejte péct na cca 15 minut.
  7. Podávejte například s tortillovými plackami a jogurtovým dresinkem.
Reklama

Pečené ratatouille s kuřecím masem Foto: Pečené ratatouille s kuřecím masem; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama