Kuře
- kuřecí paličky 1 kg
- rostlinný olej 250 ml
- sójová omáčka 1 lžíce
- med 2 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Ratatouille
- lilek 1 ks
- rajčata (velká ) 2 ks
- cuketa (střední ) 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- červená paprika 1 ks
- extra virgin olivový olej 10 lžic
- rajský protlak 100 g
- bílé víno 120 ml
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli
Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Postup přípravy
KUŘE: Kuřecí paličky omyjte a osušte. Mezitím si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, med a papriku, prolisujte do směsi česnek, nakonec vše osolte a opepřete podle chuti a vložte do marinády maso. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice alespoň na 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Předehřejte horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 190 °C.
Naložené maso přendejte do pekáčku, lžící vyškrábněte usazený med a pečlivě jím maso potřete. Dejte ho péct na 20 minut, pak paličky obraťte a pečte dalších 20 minut. Servírujte s ratatouille nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.
RATATOUILLE: Předehřejte horkovzdušnou troubu na horní i spodní ohřev na 180 °C.
Všechnu zeleninu omyjte. Lilek nakrájejte na malé kousky, rajčata a cuketu na měsíčky, papriky zbavte středu a nakrájejte na proužky.
Všechnu zeleninu dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, zalijte rajčatovým protlakem a bílým vínem, přidejte nasekanou bazalku a osolte a opepřete podle chuti. Pekáč přikryjte poklopem nebo alobalem a dejte asi na 1 hodinu do trouby.
Po hodině pekáč odklopte a nechte v troubě dalších 5 minut.