Na ratatouille
- lilek (nahrubo nasekaný) 1 ks
- červená paprika (nahrubo nasekané) 2 ks
- pórek (nakrájený na kolečka) 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- loupaná rajčata 1 plechovka (395 g)
- bazalka (nasekaná) 1 lžíce
- koření (směs sušeného koření - česnek, bylinky, sůl a pepř) 2 lžičky
Na drobenku
- hrubá mouka 150 g
- máslo 90 g
- semínka (míchaná) 6–8 lžic
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.
- Zeleninu naskládejte do zapékací mísy, lžící přelijte olejem a zeleninu promíchejte, aby se v oleji obalila. Pečte asi 35–45 minut a občas promíchejte, dokud zelenina nebude měkká a hnědá.
- Drobenka: Mouku dejte do mísy a vmíchejte do ní máslo, dokud se obě ingredience dobře nespojí. Do směsi vmíchejte semínka, sůl, pepř a potom směs vypracujte, až vznikne jednotná hmota.
- Když bude zelenina měkká, přidejte cherry rajčátka, směs sušeného koření, 4 lžíce vody a jemně promíchejte. Na vršek rozptylte drobenku a pečte 30–40 minut nebo dokud drobenka nebude zlatavá a náplň bublat. Hned podávejte.
- Prima tip: Kdybyste chtěli podávat tohle jídlo jako hlavní chod, můžete zvětšit jeho proteinový obsah přidáním strouhaného sýra do drobenky.