Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené ratatouille s křupavou krustou

3–4 porce
do 2 hodin
Zapečené ratatouille s křupavou krustou
Zapečené ratatouille s křupavou krustou Autor: isifa.com
Francouzská vegetariánská pochoutka, kterou si prostě musíte doma uvařit. Doplňte ji o drobenku se semínky a super večeře je na stole.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.
  2. Zeleninu naskládejte do zapékací mísy, lžící přelijte olejem a zeleninu promíchejte, aby se v oleji obalila. Pečte asi 35–45 minut a občas promíchejte, dokud zelenina nebude měkká a hnědá.
  3. Drobenka: Mouku dejte do mísy a vmíchejte do ní máslo, dokud se obě ingredience dobře nespojí. Do směsi vmíchejte semínka, sůl, pepř a potom směs vypracujte, až vznikne jednotná hmota.
  4. Když bude zelenina měkká, přidejte cherry rajčátka, směs sušeného koření, 4 lžíce vody a jemně promíchejte. Na vršek rozptylte drobenku a pečte 30–40 minut nebo dokud drobenka nebude zlatavá a náplň bublat. Hned podávejte.
  5. Prima tip: Kdybyste chtěli podávat tohle jídlo jako hlavní chod, můžete zvětšit jeho proteinový obsah přidáním strouhaného sýra do drobenky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama