reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Léto na talíři: Pečené ratatouille
Autor: kuchařka Superjídlo Léto na talíři: Pečené ratatouille

Léto na talíři: Pečené ratatouille

Hodnoceno: 0x
Ve francouzském originálu se letní zelenina dlouho a pozvolna dusí ve vlastní šťávě, čímž vznikne hrubší zeleninová směs, ve které se jednotlivé chutě prolínají. V této verzi se zelenina nakrájí na velké kousky a jen se krátce opeče, čímž vynikne její chuť.
do 1 hodiny
6-8 porcí

reklama

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!

reklama

Postup

  1. Rajčata podélně rozpulte. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Lilek očistěte a nakrájejte na 2,5 cm plátky, cukety okrojte z obou konců a nakrájejte příčně na plátky silné 1,2 cm. Papriku zbavte semen a nakrájejte na 4cm čtverečky.
  2. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem a osolte. Rozprostřete ji na hluboký plech nebo do zapékací mísy do jedné vrstvy a pečte v předehřáté troubě na 220 °C zhruba 20 minut. Jednou či dvakrát promíchejte.
  3. Bazalku nasekejte nadrobno, a s tymiánem ji nasypte na zeleninu a pečte ještě 5–10 minut, až i větší kousky jdou lehce propíchnout vidličkou. Vytáhněte z trouby, osolte a opepřete. Podávejte horké, teplé či vlažné.

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.

reklama

reklama