návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille s citronovým bramborem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille
Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille
Jehněčí maso je velmi oblíbené ve Středomoří a právě tímto regionem se kuchař Martin Kincl inspiroval při přípravě tohoto receptu. Jemné maso z mladých zvířat doplnil výraznou zeleninovou přílohou původem z Francie.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Postup

  1. Očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli a na slabé plátky nakrájený česnek orestujte na olivovém oleji. Asi po minutě přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu (cibuli, lilek, cuketu, papriku, mrkev, řapíkatý celer), krátce orestujte, přidejte konzervu rajčat, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte asi 20 minut.
  2. Mezitím oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory sceďte, přidejte extra virgin olej, citronovou šťávu, rozšťouchejte a nechte přiklopené.
  3. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte, opepřete a v rozpálené pánvi s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky nechte dodělat v troubě rozpálené na 180 stupňů cca 8–10 minut.
  4. Po upečení je nakrájejte podél kosti od shora dolů, na ubrousku nechte pár sekund odkapat a podávejte na talíři s ratatouille a citronovým bramborem.

Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille  Foto: Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

Ve sedmé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Alice Bendové a její maminky Zlaty Veselé. S diváky se podělily o větrníčky s krémem a pečené jehněčí kotletky se zeleninou.

Pečeme podle hvězd - 7.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 7.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda