Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře v mangoldu s ratatouille

2 porce
do 1 hodiny
Kuře v mangoldu s ratatouille
Kuře v mangoldu s ratatouille Autor: Martin Škoda
Tenhle recept se skládá povětšinou ze surovin, které si můžete sami vypěstovat na zahradě. Je v něm spousta zeleniny, ale i kousek masa. Ideální letní oběd pro dva i pro velkou partu kamarádů. A k jídlu si pusťte písničku od Davida Bowieho: Heroes.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Ratatouille

Maso

Reklama

Postup

  1. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte oloupaná rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř. Vše jemně podlijte vodou nebo, pokud máte, vývarem. Přiklopte a nechte pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevypaří (trvá to přibližně 10 minut). Nakonec ještě přidejte lžíci oleje a chvilinku restujte – jídlo tak dostane lepší chuť.
  2. Maso – třeba pánví – naklepejte přes pytlík na tenké plátky. Pak je osolte, opepřete a posypejte nasekaným rozmarýnem. Okořeněné maso pokapejte olejem a dejte smažit na rozpálenou pánev. Jelikož jsou plátky dost tenké, stačí něco přes 2 minuty z každé strany.
  3. Mangold zbavte tuhých stonků. Pak ho vložte do síta, polejte horkou vodou a ihned vložte do studené. Díky tomu změkne a zůstane mu nádherná barva. Mangold osušte a rozprostřete na kousek kuchyňské fólie tak, aby do něj šlo zabalit kuře. Maso položte na listy mangoldu, potřete kouskem másla a posypte nastrouhaným sýrem. Fólii s mangoldem přehněte přes plátek kuřete – nejprve z jedné strany a pak i z druhé, tak aby kuře nebylo vůbec vidět. Fólii pak odstraňte a plátek zabalený v mangoldu dejte do trouby předehřáté na 220 °C asi na 2 minuty dopéct. Podávejte se zeleninovým ratatouille a oříškem másla.
  4. Prima tip: Čerstvá rajčata jednoduše zbavte slupky tak, že je na povrchu naříznete a ponoříte na pár sekund do vařící vody, a pak hned do ledové – slupka půjde dolů velmi snadno. Pokud neseženete čerstvé listy mangoldu, můžete kuřecí maso zabalit do listů špenátu.
Reklama

Škoda nevařit, Foto: Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby

Osmnáctiletý Martin Škoda vaří už dobrých osm let a nyní napsal kuchařku pro své vrstevníky plnou skvělých receptů a hudby. Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti náctiletých a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace.

Knihu Martina Škody „Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby“ vydalo nakladatelství Smart Press a u dobrých knihkupců ji koupíte za 399 Kč.

 Připravila: Klára Michalová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama