návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřový řízek se štiplavým salátem a omáčkou tonkatsu

4–6 porce
do 1 hodiny
Vepřový řízek se štiplavým saltem a omáčkou tonkatsu
Vepřový řízek se štiplavým saltem a omáčkou tonkatsu Autor: Moje pouliční kuchyně
Horké křupavé kousky vepřového posune z fádní šedi smažených jídel panko strouhanka a především pikantní omáčka tonkatsu. Většina Japonců kupuje slavnou značku „Bulldog“, ale příprava domácí omáčky je jednoduchá a přesně víte, co v ní je.

Postup

  1. Začněte přípravou salátu. Zelí nastrouhejte do misky, zalijte studenou jemně osolenou vodou, přidat můžete i pár kostek ledu, a vložte ho na 30–60 minut do lednice. Díky tomu zůstane křupavé i po smíchání se zálivkou.
  2. V misce prošlehejte metličkou všechny suroviny na omáčku dohladka.
  3. Panenku očistěte, zbavte tuku a nakrájejte zhruba na 3cm plátky. Vyskládejte je vedle sebe, zakryjte pečicím papírem a jemně rozválejte válečkem, až je maso 1,5–2 cm silné. Osolte ho, opepřete a postupně obalte v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.
  4. Ve velké pánvi nebo širokém hrnci rozehřejte 2cm vrstvu oleje. Po částech v něm orestujte maso z obou stran dohněda a křupava. Po dvou várkách vytřete pánev dosucha a vlijte čistý olej.
  5. V malé misce smíchejte sójovou omáčku a citrusovou šťávu. Promíchejte se zelím. Osmažené maso rozkrojte na 2,5cm proužky a podávejte se salátem a omáčkou tonkatsu.

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: řízek , Hlavní jídla , Japonská kuchyně