Suroviny
- vepřová panenka 700 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 3 ks
- strouhanka panko 300 g
- rostlinný olej (nebo arašídový olej)
- limetka
Salát
- bílé zelí 1 malá hlávka (asi 400 g)
- sójová omáčka 50 ml
- yuzu (nebo mix limetové a grapefruitové šťávy) 2 lžíce
Omáčka
- worcesterová omáčka 60 ml
- sójová omáčka 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- rajčatová salsa 100 ml
- saké 1 lžíce
- anglická hořčice 1 lžička
Postup přípravy
- Začněte přípravou salátu. Zelí nastrouhejte do misky, zalijte studenou jemně osolenou vodou, přidat můžete i pár kostek ledu, a vložte ho na 30–60 minut do lednice. Díky tomu zůstane křupavé i po smíchání se zálivkou.
- V misce prošlehejte metličkou všechny suroviny na omáčku dohladka.
- Panenku očistěte, zbavte tuku a nakrájejte zhruba na 3cm plátky. Vyskládejte je vedle sebe, zakryjte pečicím papírem a jemně rozválejte válečkem, až je maso 1,5–2 cm silné. Osolte ho, opepřete a postupně obalte v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.
- Ve velké pánvi nebo širokém hrnci rozehřejte 2cm vrstvu oleje. Po částech v něm orestujte maso z obou stran dohněda a křupava. Po dvou várkách vytřete pánev dosucha a vlijte čistý olej.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku a citrusovou šťávu. Promíchejte se zelím. Osmažené maso rozkrojte na 2,5cm proužky a podávejte se salátem a omáčkou tonkatsu.