Zálivka:
- majonéza 3 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- med 1–2 lžičky
- dijonská hořčice 1 lžička
- jablečný ocet 2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Mrkev nastrouhejte nahrubo, jablko pokrájejte na tenké plátky a poté na proužky.
- Zelí nožem pokrájejte na tenké nudličky. Bulvu fenyklu nastrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Plátky fenyklu dejte do misky a zakápněte citronovou šťávou a nechte 10 minut stát.
- V míse smíchejte veškeré suroviny na zálivku, ochutnejte a popřípadě dochuťte solí, pepřem či octem.
- Veškerou pokrájenou zeleninu promíchejte v míse a polijte zálivkou. Poté znovu vše promíchejte. Salát ještě můžete posypat opečenými a nasekanými vlašskými ořechy.
A kdo chce, může si připravit tuto variantu podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Zelný salát Coleslaw
Nebo si zkuste další recepty s fenyklem: