Suroviny
- sultánky 3 hrsti
- červené zelí 1/2 menší hlávky
- citronová šťáva (nebo 2 lžíce umeocta) z 1/2 citronu
- tmavý třtinový cukr (nebo rýžový sirup) 1 lžíce
- mořská sůl 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- sezamová semínka 3 lžíce
Postup přípravy
- Rozinky namočte na několik hodin do vody.
- Zelí zbavte košťálu a nakrájejte ho na jemné proužky. V míse je zastříkněte citronovou šťávou, promíchejte s cukrem, solí, skořicí a olejem. Rukama několik minut mačkejte, dokud zelí trochu nezměkne.
- Vmíchejte rozinky a většinu sezamu, zbytek nasypte navrch.
Vyzkoušejte také klasický zelný salát Coleslaw podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Zelný salát Coleslaw