Smažené kuře s vaflemi a salátem

Moje hodnocení
3x

Na suroviny a postup trochu náročnější, ale naprosto neodolatelný! Už jste někdy zkusili vafle naslano se smaženým kuřetem? Jde o ideální brunchové jídlo, po kterém se budou všichni olizovat!

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

  • kuřecí vnitřní prsní filety 600 g
  • sůl 1 lžička
  • mletý černý pepř 1 lžička
  • hladká mouka 250 g
  • granulovaný česnek 1 lžička
  • cayenský pepř 1 lžička
  • chilli (mleté chilli) 1/2 lžičky
  • kysané podmáslí 250 ml
  • řepkový olej na smažení
  • jarní cibulky, nakrájené 2 ks

Omáčka

  • světlá sójová omáčka 100 ml
  • voda 30 ml
  • třtinový cukr 100 g
  • sezamový olej 1 lžíce
  • rýžový ocet 1/2 lžíce
  • chilli (chilli vločky) 1/2 lžičky
  • nastrouhaný zázvor 1/2 lžíce
  • nastrouhaný česnek 3/4 lžíce
  • kukuřičný škrob 1 a 1/2 lžíce + 1 a 1/2 lžíce vody

Vafle

Coleslaw

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte coleslaw. Zelí zbavte košťálu, nakrouhejte najemno a očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Vše dejte do mísy, dobře posolte a nechte 30–60 minut vypotit. Poté všechnu tekutinu slijte a přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku.
  3. V misce smíchejte majonézu, šťávu z ½ citronu a čerstvě mletý pepř. Podle chuti doslaďte cukrem a případně dosolte.
  4. Dresink přimíchejte k zelenině a salát dejte odležet do chladničky na zhruba 1 hodinu.
  5. Kuřecí prsní filety dejte do uzavíratelné nádoby a dobře promíchejte s 1 lžičkou mletého pepře a 1 lžičkou soli.
  6. Nádobu uzavřete a maso nechte 30–60 minut odpočinout v chladničce. Mezitím připravte omáčku. V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku s vodou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem, chilli vločkami, nastrouhaným zázvorem a nastrouhaným česnekem.
  7. Za stálého míchání přiveďte k varu. V malé mističce rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 ½ lžíci vody a směs přilijte za stálého míchání k vroucí omáčce.
  8. Omáčku nechte za občasného míchání jemně probublávat do zhoustnutí na konzistenci sirupu (5–6 minut). Hotovou omáčku ponechte na podávání.
  9. Připravte vafle. V míse dobře promíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou, solí a špetkou cukru.
  10. V jiné míse prošlehejte vejce s podmáslím a olejem a pak po částech zapracujte sypké suroviny. Vaflovač lehce vymažte olejem a postupně upečte vafle.
  11. Ve větší misce smíchejte hladkou mouku s česnekem, cayenským pepřem a mletým chilli a do jiné misky nalijte podmáslí.
  12. Odpočinuté filety nejdříve obalte v mouce, poté v podmáslí a nakonec opět v mouce. Obalené kousky masa pokládejte na mřížku.
  13. V hluboké pánvi rozpalte cca 5 cm vysokou vrstvu oleje na 175 °C a kuřecí kousky v něm usmažte po částech dozlatova.
  14. Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce. Upečené kuřecí kousky dobře ze všech stran potřete připravenou omáčkou a podávejte na vafli se zelným salátem.
  15. Můžeme přiklopit druhou vaflí a podávat také jako sendvič.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty