Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažené kuře s vaflemi a salátem
Na suroviny a postup trochu náročnější, ale naprosto neodolatelný! Už jste někdy zkusili vafle naslano se smaženým kuřetem? Jde o ideální brunchové jídlo, po kterém se budou všichni olizovat!
do 2 hodin
Suroviny
- kuřecí vnitřní prsní filety 600 g
- sůl 1 lžička
- mletý černý pepř 1 lžička
- hladká mouka 250 g
- granulovaný česnek 1 lžička
- cayenský pepř 1 lžička
- mleté chilli 1/2 lžičky
- kysané podmáslí 250 ml
- řepkový olej na smažení
- jarní cibulky, nakrájené 2 ks
Omáčka:
- světlá sójová omáčka 100 ml
- voda 30 ml
- třtinový cukr 100 g
- sezamový olej 1 lžíce
- rýžový ocet 1/2 lžíce
- chilli vločky 1/2 lžičky
- nastrouhaný zázvor 1/2 lžíce
- nastrouhaný česnek 3/4 lžíce
- kukuřičný škrob 1 a 1/2 lžíce + 1 a 1/2 lžíce vody
Vafle:
- vejce 3 ks
- kysané podmáslí 350 g
- slunečnicový olej 170 g
- hladká mouka 185 g
- kypřicí prášek 2 lžičky
- jedlá soda 3/4 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- špetka krupicového cukru
Coleslaw:
- bílé zelí 500 g
- mrkev 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- majonéza 200 g
- menší citron 1/2 ks
- krupicový cukr
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve připravte coleslaw. Zelí zbavte košťálu, nakrouhejte najemno a očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Vše dejte do mísy, dobře posolte a nechte 30–60 minut vypotit. Poté všechnu tekutinu slijte a přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku.
- V misce smíchejte majonézu, šťávu z ½ citronu a čerstvě mletý pepř. Podle chuti doslaďte cukrem a případně dosolte.
- Dresink přimíchejte k zelenině a salát dejte odležet do chladničky na zhruba 1 hodinu.
- Kuřecí prsní filety dejte do uzavíratelné nádoby a dobře promíchejte s 1 lžičkou mletého pepře a 1 lžičkou soli.
- Nádobu uzavřete a maso nechte 30–60 minut odpočinout v chladničce. Mezitím připravte omáčku. V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku s vodou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem, chilli vločkami, nastrouhaným zázvorem a nastrouhaným česnekem.
- Za stálého míchání přiveďte k varu. V malé mističce rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 ½ lžíci vody a směs přilijte za stálého míchání k vroucí omáčce.
- Omáčku nechte za občasného míchání jemně probublávat do zhoustnutí na konzistenci sirupu (5–6 minut). Hotovou omáčku ponechte na podávání.
- Připravte vafle. V míse dobře promíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou, solí a špetkou cukru.
- V jiné míse prošlehejte vejce s podmáslím a olejem a pak po částech zapracujte sypké suroviny. Vaflovač lehce vymažte olejem a postupně upečte vafle.
- Ve větší misce smíchejte hladkou mouku s česnekem, cayenským pepřem a mletým chilli a do jiné misky nalijte podmáslí.
- Odpočinuté filety nejdříve obalte v mouce, poté v podmáslí a nakonec opět v mouce. Obalené kousky masa pokládejte na mřížku.
- V hluboké pánvi rozpalte cca 5 cm vysokou vrstvu oleje na 175 °C a kuřecí kousky v něm usmažte po částech dozlatova.
- Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce. Upečené kuřecí kousky dobře ze všech stran potřete připravenou omáčkou a podávejte na vafli se zelným salátem.
- Můžeme přiklopit druhou vaflí a podávat také jako sendvič.
Kublanka
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.