Smažené kuře s vaflemi a salátem
Zdroj: Kublanka.cz
Smažené kuře s vaflemi a salátem
Zdroj:
Kublanka.cz
Na suroviny a postup trochu náročnější, ale naprosto neodolatelný! Už jste někdy zkusili vafle naslano se smaženým kuřetem? Jde o ideální brunchové jídlo, po kterém se budou všichni olizovat!
1 porce
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Nejdříve připravte coleslaw. Zelí zbavte košťálu, nakrouhejte najemno a očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
-
Vše dejte do mísy, dobře posolte a nechte 30–60 minut vypotit. Poté všechnu tekutinu slijte a přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku.
-
V misce smíchejte majonézu, šťávu z ½ citronu a čerstvě mletý pepř. Podle chuti doslaďte cukrem a případně dosolte.
-
Dresink přimíchejte k zelenině a salát dejte odležet do chladničky na zhruba 1 hodinu.
-
Kuřecí prsní filety dejte do uzavíratelné nádoby a dobře promíchejte s 1 lžičkou mletého pepře a 1 lžičkou soli.
-
Nádobu uzavřete a maso nechte 30–60 minut odpočinout v chladničce. Mezitím připravte omáčku. V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku s vodou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem, chilli vločkami, nastrouhaným zázvorem a nastrouhaným česnekem.
-
Za stálého míchání přiveďte k varu. V malé mističce rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 ½ lžíci vody a směs přilijte za stálého míchání k vroucí omáčce.
-
Omáčku nechte za občasného míchání jemně probublávat do zhoustnutí na konzistenci sirupu (5–6 minut). Hotovou omáčku ponechte na podávání.
-
Připravte vafle. V míse dobře promíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou, solí a špetkou cukru.
-
V jiné míse prošlehejte vejce s podmáslím a olejem a pak po částech zapracujte sypké suroviny. Vaflovač lehce vymažte olejem a postupně upečte vafle.
-
Ve větší misce smíchejte hladkou mouku s česnekem, cayenským pepřem a mletým chilli a do jiné misky nalijte podmáslí.
-
Odpočinuté filety nejdříve obalte v mouce, poté v podmáslí a nakonec opět v mouce. Obalené kousky masa pokládejte na mřížku.
-
V hluboké pánvi rozpalte cca 5 cm vysokou vrstvu oleje na 175 °C a kuřecí kousky v něm usmažte po částech dozlatova.
-
Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce. Upečené kuřecí kousky dobře ze všech stran potřete připravenou omáčkou a podávejte na vafli se zelným salátem.
-
Můžeme přiklopit druhou vaflí a podávat také jako sendvič.
Smažené kuře s vaflemi a salátem 2
Zdroj: Kublanka.cz
Smažené kuře s vaflemi a salátem 2
Zdroj:
Kublanka.cz