Moje vzpomínky na neděli

Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma

Moje hodnocení
5x

Hanácký salát z červeného zelí patří mezi ty retro pochoutky, na které s nostalgií vzpomínáme. Dvacet deka do kelímku a k tomu dva rohlíky, oblíbená svačina studentů i dělníků, na kterou se chodilo do lahůdek. Připravte si ho doma, stačí jen pár surovin a navíc je vlastně docela zdravý!

4 porce
20 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zelí omyjte a nakrájejte ho na tenké nudličky, ty potom přesuňte do mísy. Na struhadle najemno nastrouhejte jablíčka, vše osolte a rukou promíchejte.
  2. Připravte zálivku. Do vyšší nádoby dejte smetanu, olej, ocet, sůl, pepř a cukr a vše důkladně promixujte tyčovým mixérem. Zálivku pak zlehka vmíchejte do salátu a podávejte.

Vyzkoušejte i další retro saláty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty