Suroviny
- červené zelí (hlávkové) 350 g
- jablka 2 ks
- zakysaná smetana 150 g
- olej 1 lžíce
- vinný ocet 2 malé lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
Postup přípravy
- Zelí omyjte a nakrájejte ho na tenké nudličky, ty potom přesuňte do mísy. Na struhadle najemno nastrouhejte jablíčka, vše osolte a rukou promíchejte.
- Připravte zálivku. Do vyšší nádoby dejte smetanu, olej, ocet, sůl, pepř a cukr a vše důkladně promixujte tyčovým mixérem. Zálivku pak zlehka vmíchejte do salátu a podávejte.
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma Zdroj: Moje vzpomínky na neděli
Vyzkoušejte i další retro saláty