Najděte si recept
Na co máte chuť?

Teplý zelný salát
Právě teď je zelí v nejlepší kondici – křehké a sladké a skvěle se hodí i k přípravě salátů. Zkuste ho tentokrát připravit za tepla, hodí se jako lehká příloha třeba ke kachně nebo vepřové pečínce.
do 30 minut
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- červená cibule nakrájená na půlkolečka 1 ks
- malá fenyklová bulva, na tenké plátky (nemusí být) 1 ks
- červené zelí, nakrouhané 1/2 hlávky
- mladé zelené zelí, nakrouhané 1/2 hlávky
- mrkev, nastrouhaná 1 ks
- dýňová semínka, nasucho opražená 3 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
Zálivka:
- hrubozrnná nebo dijonská hořčice 2 lžičky
- třtinový cukr 1 velká špetka
- balzamikový ocet 2 lžíce
- dobrý olivový olej 4 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm asi 1–2 minuty cibuli a fenykl, pokud ho použijete, přidejte červené zelí a restujte další 2–3 minuty. Přendejte do velké servírovací mísy. Přidejte syrové zelené zelí a mrkev.
- Zálivka: Všechny ingredience smíchejte, přidejte sůl a pepř. Přelijte jí salát a dobře ho promíchejte. Posypte dýňovými semínky a petrželkou. Salát podávejte teplý.