Suroviny
- slunečnicový olej 1 lžíce
- červená cibule (nakrájená na půlkolečka) 1 ks
- fenykl (na tenké plátky (nemusí být)) 1 ks
- červené zelí (nakrouhané) 1/2 hlávky
- bílé zelí (nakrouhané) 1/2 hlávky
- mrkev (nastrouhaná) 1 ks
- dýňová semínka 3 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
Zálivka
- dijonská hořčice 2 lžičky
- třtinový cukr 1 velká špetka
- balzamikový ocet 2 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm asi 1–2 minuty cibuli a fenykl, pokud ho použijete, přidejte červené zelí a restujte další 2–3 minuty. Přendejte do velké servírovací mísy. Přidejte syrové zelené zelí a mrkev.
- Zálivka: Všechny ingredience smíchejte, přidejte sůl a pepř. Přelijte jí salát a dobře ho promíchejte. Posypte dýňovými semínky a petrželkou. Salát podávejte teplý.