Křehký salát z mrkve a fenyklu
Zdroj: Lahodně s Ellou a přáteli
Křehký salát z mrkve a fenyklu
Zdroj:
Lahodně s Ellou a přáteli
Tento salát je výborný a jemný, vyznívá v něm jen několik málo chutí, takže se skvěle hodí jako příloha k chuťově bohatším pokrmům.
Postup přípravy
-
Do misky dejte olivový olej, jogurt, ocet a citronovou šťávu a metličkou vše vyšlehejte do emulze, kterou dochuťte solí a pepřem.
-
Odkrojte spodní část fenyklu a pomocí kráječe zeleniny, mandolíny, jej nakrájejte na co možná nejtenčí nudličky. (Pokud mandolínu nemáte, nakrájejte fenykl pomocí nože.) Nudličky fenyklu přidejte do mísy k zálivce.
-
Poté s pomocí mandolíny nebo krouhače nakrájejte mrkev na tenké plátky nebo na nudličky. (Pokud nemáte mandolínu, můžete použít škrabku na zeleninu a udělat tenké plátky s její pomocí.) Chcete, aby si mrkev zachovala svou křupavost, proto je nutné věnovat její úpravě nějaký čas a nesáhnout po struhadle. Přidejte mrkev k fenyklu a vše důkladně promíchejte rukama.
-
Pokrájejte nadrobno jarní cibulku a přimíchejte ji do salátu.
-
Posypte sezamovými semínky a posekanou koriandrovou natí a podávejte.
Křehký salát z mrkve a fenyklu
Zdroj: Lahodně s Ellou a přáteli
Křehký salát z mrkve a fenyklu
Zdroj:
Lahodně s Ellou a přáteli