Ella Woodward

Křehký salát z mrkve a fenyklu

Moje hodnocení
6x

Tento salát je výborný a jemný, vyznívá v něm jen několik málo chutí, takže se skvěle hodí jako příloha k chuťově bohatším pokrmům.

4 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do misky dejte olivový olej, jogurt, ocet a citronovou šťávu a metličkou vše vyšlehejte do emulze, kterou dochuťte solí a pepřem.
  2. Odkrojte spodní část fenyklu a pomocí kráječe zeleniny, mandolíny, jej nakrájejte na co možná nejtenčí nudličky. (Pokud mandolínu nemáte, nakrájejte fenykl pomocí nože.) Nudličky fenyklu přidejte do mísy k zálivce.
  3. Poté s pomocí mandolíny nebo krouhače nakrájejte mrkev na tenké plátky nebo na nudličky. (Pokud nemáte mandolínu, můžete použít škrabku na zeleninu a udělat tenké plátky s její pomocí.) Chcete, aby si mrkev zachovala svou křupavost, proto je nutné věnovat její úpravě nějaký čas a nesáhnout po struhadle. Přidejte mrkev k fenyklu a vše důkladně promíchejte rukama.
  4. Pokrájejte nadrobno jarní cibulku a přimíchejte ji do salátu.
  5. Posypte sezamovými semínky a posekanou koriandrovou natí a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty