VE VARU: Tuňáková tagliata s mozzarellou a emulzí z rajčat a mučenky podle Riccarda Lucqueho

Moje hodnocení
2x

Jedenáctá epizoda pořadu Ve varu byla ve znamení italské kuchyně a antipasti, neboli předkrmů. Marco Giampaoli si do kuchyně pozval šéfkuchaře Riccarda Lucqueho a společně připravili tagliatu z čerstvého tuňáka se svěží emulzí ze zralých rajčat a mučenky.

2 porce
20 minut
italská

Rajčatová emulze

Tuňáková tagliata

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte emulzi z rajčat datterino. Všechny ingredience dejte do mixéru a nechte mixovat na plný výkon 5 minut, poté přeceďte přes jemné síto a dejte do lednice vychladit.
  2. Tuňáka nakrájejte na silnější plátky a dochuťte solí, olivovým olejem, citronovou kůrou a pepřem.
  3. Mozzarellu natrhejte a rajčata cuore di bue nakrájejte na plátky.
  4. Na talíř nandejte emulzi z rajčat, doprostřed talíře vyskládejte plátky tuňáka, kolem poskládáme mozzarellu a rajče cuore di bue. Ozdobte bazalkou, přidejte trochu dužiny z mučenky (maracuji) a zakápněte olivovým olejem.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty