Rajčatová emulze
- rajče (datterino) 300 g
- mučenka 1 ks
- červený vinný ocet 50 ml
- cukr
- sůl
Tuňáková tagliata
- tuňák (čerstvý) 200 g
- mozzarella 2 ks
- extra virgin olivový olej
- rajče (cuore di bue ) 1 ks
- mučenka 1 ks
- bazalka 2 snítky
- citronová kůra
- mořská sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejprve připravte emulzi z rajčat datterino. Všechny ingredience dejte do mixéru a nechte mixovat na plný výkon 5 minut, poté přeceďte přes jemné síto a dejte do lednice vychladit.
- Tuňáka nakrájejte na silnější plátky a dochuťte solí, olivovým olejem, citronovou kůrou a pepřem.
- Mozzarellu natrhejte a rajčata cuore di bue nakrájejte na plátky.
- Na talíř nandejte emulzi z rajčat, doprostřed talíře vyskládejte plátky tuňáka, kolem poskládáme mozzarellu a rajče cuore di bue. Ozdobte bazalkou, přidejte trochu dužiny z mučenky (maracuji) a zakápněte olivovým olejem.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Riccardo Lucque v pořadu Ve varu Zdroj: FTV Prima