VE VARU: Tuňáková tagliata s mozzarellou a emulzí z rajčat a mučenky podle Riccarda Lucqueho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Tuňáková tagliata s mozzarellou a emulzí z rajčat a mučenky podle Riccarda Lucqueho
Zdroj:
FTV Prima
Jedenáctá epizoda pořadu Ve varu byla ve znamení italské kuchyně a antipasti, neboli předkrmů. Marco Giampaoli si do kuchyně pozval šéfkuchaře Riccarda Lucqueho a společně připravili tagliatu z čerstvého tuňáka se svěží emulzí ze zralých rajčat a mučenky.
Postup přípravy
-
Nejprve připravte emulzi z rajčat datterino. Všechny ingredience dejte do mixéru a nechte mixovat na plný výkon 5 minut, poté přeceďte přes jemné síto a dejte do lednice vychladit.
-
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky a dochuťte solí, olivovým olejem, citronovou kůrou a pepřem.
-
Mozzarellu natrhejte a rajčata cuore di bue nakrájejte na plátky.
-
Na talíř nandejte emulzi z rajčat, doprostřed talíře vyskládejte plátky tuňáka, kolem poskládáme mozzarellu a rajče cuore di bue. Ozdobte bazalkou, přidejte trochu dužiny z mučenky (maracuji) a zakápněte olivovým olejem.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Riccardo Lucque v pořadu Ve varu
Zdroj: FTV Prima
Riccardo Lucque v pořadu Ve varu
Zdroj:
FTV Prima