VE VARU: Poké aneb havajská miska s marinovaným tuňákem a kořenicí směsí furikake

Moje hodnocení
5x

Ve čtvrté epizodě pořadu Ve varu se s námi kuchař Ondřej Molina podělil o recept na misku poké. Toto jídlo pochází z Havaje, inspirací mu ovšem byla japonská kuchyně. Jedná se o misku rýže s marinovanou syrovou rybou v co nejvyšší kvalitě, kterou doplňuje pestrobarevný výběr zeleniny. Není divu, že si tyto barevné bowls získaly celý svět.

2 porce
30 minut

Furikake

Marinovaná směs

Postup přípravy

  1. Na výrobu furikake koření rozdrťte všechny ingredience najemno v hmoždíři a nechte stranou.
  2. Uvařte rýži. Na 1 hrnek rýže dejte 2 hrnky vody a vařte nejlépe v rýžovaru. Poté nechte vychladnout.
  3. V dalším kroku nakrájejte tuňáka na kousky velikosti sousta a vložte je do mísy. K nim přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, nadrobno nasekanou jarní cibulku, zázvor, kousky avokáda a nahrubo nasekaný koriandr. Všechno jemně promíchejte, abyste avokádo nerozdrtili a směs nechte odpočinout.
  4. Mezitím nakrájejte na tenké nudličky syrovou zeleninu – okurku, mrkev, cukrový hrášek a ředkvičky.
  5. V posledním kroku servírujete. Kopeček studené rýže dejte na dno misky, navrch rozložte úhledně marinovanou směs, nakrájenou syrovou zeleninu, nakládaný zázvor a na závěr posypte furikake, případně můžete dozdobit ještě jedlými květy.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty