VE VARU: Poké aneb havajská miska s marinovaným tuňákem a kořenicí směsí furikake
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Poké aneb havajská miska s marinovaným tuňákem a kořenicí směsí furikake
Zdroj:
FTV Prima
Ve čtvrté epizodě pořadu Ve varu se s námi kuchař Ondřej Molina podělil o recept na misku poké. Toto jídlo pochází z Havaje, inspirací mu ovšem byla japonská kuchyně. Jedná se o misku rýže s marinovanou syrovou rybou v co nejvyšší kvalitě, kterou doplňuje pestrobarevný výběr zeleniny. Není divu, že si tyto barevné bowls získaly celý svět.
Postup přípravy
-
Na výrobu furikake koření rozdrťte všechny ingredience najemno v hmoždíři a nechte stranou.
-
Uvařte rýži. Na 1 hrnek rýže dejte 2 hrnky vody a vařte nejlépe v rýžovaru. Poté nechte vychladnout.
-
V dalším kroku nakrájejte tuňáka na kousky velikosti sousta a vložte je do mísy. K nim přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, nadrobno nasekanou jarní cibulku, zázvor, kousky avokáda a nahrubo nasekaný koriandr. Všechno jemně promíchejte, abyste avokádo nerozdrtili a směs nechte odpočinout.
-
Mezitím nakrájejte na tenké nudličky syrovou zeleninu – okurku, mrkev, cukrový hrášek a ředkvičky.
-
V posledním kroku servírujete. Kopeček studené rýže dejte na dno misky, navrch rozložte úhledně marinovanou směs, nakrájenou syrovou zeleninu, nakládaný zázvor a na závěr posypte furikake, případně můžete dozdobit ještě jedlými květy.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Základem poké je co nejčerstvější ryba, která se konzumuje syrová
Zdroj: FTV Prima
Základem poké je co nejčerstvější ryba, která se konzumuje syrová
Zdroj:
FTV Prima