Fish cakes
- filet rybí (z bílé ryby, např. tresky) 700 g
- rybí omáčka 35 g
- červená curry pasta 35 g
- koriandr (nasekaný nadrobno) 20 g
- jarní cibulka (nakrájená nadrobno) 70 g
- zelené fazolky (nasekané nadrobno) 90 g
- červená chilli paprička (nasekané nadrobno) 2 ks
- citronová tráva (nasekaná) 5 g
- cukr 15 g
- voda 80 ml
- limetková šťáva 10 ml
- sůl 1 špetka
- vejce 130 g
- strouhanka 50 g
- slunečnicový olej (na smažení)
Sladký chilli dip
- červená chilli paprička (nasekaná nadrobno) 1 ks
- kukuřičný škrob 1/2 lžičky
- voda 25 ml
- bílý vinný ocet 85 ml
- cukr 175 g
- rybí omáčka 12 g
- česnek 1/2 stroužku
- zázvor (najemno nasekaný) 1 lžička
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Filety z ryb vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Přidejte všechny zbývající ingredience kromě slunečnicového oleje a dobře promíchejte.
- Směs navažte na 80g porce a poté každou zarolujte do koule.
- Položte každou kuličku na desku a jemně ji zploštěte dlaní, aby se každá kulička změnila na placičku ve tvaru burgeru.
- Na velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a smažte rybí koláčky po dobu 5 minut z každé strany. Placičky přendejte do předehřáté trouby nastavené na 165 °C/plyn stupeň 3 a pečte dalších 5 minut.
- Na dip smíchejte dohromady studenou vodu a kukuřičný škrob. Všechny zbývající ingredience dejte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, vmíchejte vodu se škrobem a vařte další 1-2 minuty. Podávejte s fish cakes.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE