Suroviny
- hlíva ústřičná 300 g
- shiitake 100 g
- česnek (najemno nasekaný) 1 větší stroužek
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 1 lžička
- špenát 125 g
- omáčka teriyaki 3 lžíce
- olivový olej (na marinádu + 2 lžíce na restování) 3 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- losos 500 g
- špagety (např. Adriana)
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Připravte si všechny suroviny. Jarní cibulku (bílou část) nakrájejte najemno, zelenou část na větší proužky.
- Hlívu nakrájejte na proužky, tužší části hlívy nadrobno. Shiitake nakrájejte na proužky.
- V míse si smíchejte teriyaki omáčku, olivový olej a citronovou šťávu. Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte ho na větší kostky.
- Poté ho promíchejte s marinádou a nechte půl až 1 hodinu marinovat. Na rozehřátou pánev dejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte jarní cibulku (bílou část), hlívu, česnek a nechte chvíli restovat.
- Poté přidejte shiitake, zázvor a jarní cibulku (zelenou část). Ještě vše chvíli restujte a nakonec vhoďte do pánve špenát, který nechte jen lehce zavadnout.
- Vše podle chuti osolte a opepřete. Mezitím si uvařte špagety al dente.
- Kousky lososa osmažte ze všech stran na 1 lžíci olivového oleje. Hotové špagety smíchejte s houbovou směsí a podávejte s opečeným lososem.
Další zajímavé recepty na špagety:
Nebo třeba boloňské špagety? Zkuste je podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE