Těstoviny s dipem ze slaného sýra s lososem
Zdroj: P&G Foodies
Těstoviny s dipem ze slaného sýra s lososem
Zdroj:
P&G Foodies
Možná se vám těstoviny už přejedly, ale věřte nám, že s tímto receptem si je znovu zamilujete! Voňavý dip a kus opečeného lososa dělají z klasického jídla neobyčejný zážitek.
Postup přípravy
-
Do silně osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Připravte si studenou omáčku, která skvěle funguje jako univerzální dip.
-
Na olivovém oleji orestujte plátky česneku dozlatova. Oleje dejte více, alespoň 4 lžíce. Budete na něm následně restovat lososa, takže budete mít připravený vlastně takový česnekový olej.
-
Do food procesoru vhoďte orestovaný česnek, nadrobený sýr, listy máty, koriandr včetně stonků, vodu a jablečný ocet. Rozmixujte a postupně přidejte na zjemnění dle chuti smetanu. Na přípravu postačí i ruční mixér.
-
Na zbylém oleji opečte nasolené a opepřené kousky lososa. A na malé pánvičce si opražte slunečnicová semínka.
-
Těstoviny slijte. Jakmile jsou al dente, přesuňte je na talíř. Přidejte na ně několik lžic bylinkové omáčky, lososa a na závěr nasekaný kopr a orestovaná semínka.
Těstoviny s dipem ze slaného sýra s lososem 2
Zdroj: P&G Foodies
Těstoviny s dipem ze slaného sýra s lososem 2
Zdroj:
P&G Foodies