Těstoviny s dipem ze slaného sýra s lososem

Moje hodnocení
12x

Možná se vám těstoviny už přejedly, ale věřte nám, že s tímto receptem si je znovu zamilujete! Voňavý dip a kus opečeného lososa dělají z klasického jídla neobyčejný zážitek.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do silně osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Připravte si studenou omáčku, která skvěle funguje jako univerzální dip.
  2. Na olivovém oleji orestujte plátky česneku dozlatova. Oleje dejte více, alespoň 4 lžíce. Budete na něm následně restovat lososa, takže budete mít připravený vlastně takový česnekový olej.
  3. Do food procesoru vhoďte orestovaný česnek, nadrobený sýr, listy máty, koriandr včetně stonků, vodu a jablečný ocet. Rozmixujte a postupně přidejte na zjemnění dle chuti smetanu. Na přípravu postačí i ruční mixér.
  4. Na zbylém oleji opečte nasolené a opepřené kousky lososa. A na malé pánvičce si opražte slunečnicová semínka.
  5. Těstoviny slijte. Jakmile jsou al dente, přesuňte je na talíř. Přidejte na ně několik lžic bylinkové omáčky, lososa a na závěr nasekaný kopr a orestovaná semínka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty