Suroviny
- steaky z tuňáka (např. Mylord Premium - 1 balení) 2 ks
- zelený chřest (baby) 12 stonků
- sušená šunka (Jamón Serrano) 12 plátků
- růžový pepř 1 lžička
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Nejprve nechte povolit steaky z tuňáka a přichystejte si holandskou omáčku. Připravte si vodní lázeň – na rendlík s vodou položte nerezovou misku tak, aby se nedotýkala vody, a vodu přiveďte k varu.
- Poté stáhněte teplotu, aby vznikla pára – jemný var. Oddělte žloutky od bílků. Poté si přichystejte šťávu z citronu, sůl, pepř a oddělené žloutky. Všechny suroviny pomocí balónové metličky bez přestávky šlehejte.
- Suroviny vyšlehejte a postupně přidávejte rozpuštěné máslo – to však nesmí být horké! Neustále šlehejte, aby se omáčka nesrazila. Pokud se vám omáčka bude zdát příliš hustá, můžete ji zředit troškou horké vody.
- Následně se pusťte do přípravy ryb. Steaky z tuňáka osolte a opepřete. Poté přidejte růžový pepř a zakápněte olivovým olejem z obou stran. Nechte odpočinout. Mezitím obalte každý stonek chřestu v sušené šunce a rozehřejte si kontaktní gril na 240 °C. Steaky z tuňáka a obalený chřest grilujte po dobu 4 minut. Po celou dobu grilujte suroviny přiklopené.
- Hotovou rybu a zeleninu podávejte s holandskou omáčkou. Na závěr ještě můžete pokrm dochutit solí a pepřem nebo ho zakápnout olivovým olejem.
Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.
Máte rádi recepty s tuňákem? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou
Nebo ochutnejte další tuňákové steaky: