Tuňákové steaky se zeleným chřestem v prosciuttu s holandskou omáčkou

Moje hodnocení
1x

Steaky z tuňáka žlutoploutvého jsou opravdovou delikatesou, která potěší každého milovníka ryb. Mají pevné, vláčné maso a krásnou tmavě červenou barvu, která se při přípravě mění na jemně růžovou. Stačí je opéct na pánvi z každé strany, aby zůstaly uvnitř růžové. Nebo můžete z rozmražených steaků přichystat skvělý domácí tataráček.

2 porce
30 minut

Suroviny

Holandská omáčka:

Postup přípravy:

  1. Nejprve nechte povolit steaky z tuňáka a přichystejte si holandskou omáčku. Připravte si vodní lázeň – na rendlík s vodou položte nerezovou misku tak, aby se nedotýkala vody, a vodu přiveďte k varu.
  2. Poté stáhněte teplotu, aby vznikla pára – jemný var. Oddělte žloutky od bílků. Poté si přichystejte šťávu z citronu, sůl, pepř a oddělené žloutky. Všechny suroviny pomocí balónové metličky bez přestávky šlehejte.
  3. Suroviny vyšlehejte a postupně přidávejte rozpuštěné máslo – to však nesmí být horké! Neustále šlehejte, aby se omáčka nesrazila. Pokud se vám omáčka bude zdát příliš hustá, můžete ji zředit troškou horké vody.
  4. Následně se pusťte do přípravy ryb. Steaky z tuňáka osolte a opepřete. Poté přidejte růžový pepř a zakápněte olivovým olejem z obou stran. Nechte odpočinout. Mezitím obalte každý stonek chřestu v sušené šunce a rozehřejte si kontaktní gril na 240 °C. Steaky z tuňáka a obalený chřest grilujte po dobu 4 minut. Po celou dobu grilujte suroviny přiklopené.
  5. Hotovou rybu a zeleninu podávejte s holandskou omáčkou. Na závěr ještě můžete pokrm dochutit solí a pepřem nebo ho zakápnout olivovým olejem.

Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.

Máte rádi recepty s tuňákem? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Nebo ochutnejte další tuňákové steaky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty