Suroviny
- tuňák (filety z čerstvého tuňáka) 500 g
- olivový olej
- mořská sůl
- pepř
- brambory (malé, nové) 600 g
- zelené fazolky (spařené) 200 g
- špenát (čerstvé lístky) 50 g
- hladkolistá petržel 10 g
- zelené olivy 1/2 hrnku
- vejce (uvařená na hniličko) 4 ks
Na zálivku
- ančovička 3 filety
- česnek 1 stroužek
- ocet (estragonový) 1 a 1/2 lžíce
- extra virgin olivový olej 1/2 hrnku
Postup přípravy
- Nechte tuňáka ohřát na pokojovou teplotu, důkladně ho potřete olejem, osolte a opepřete.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev, dejte na ni tuňáka a prudce ho ze všech stran krátce opečte. Nechte vychladnout a potom ho nařežte na plátky.
- Malé brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Potom je slijte, nechte okapat, a když vychladnou, překrojte je poloviny.
- Zálivka: Všechny ingredience dejte do mixéru, prudce rozmixujte, aby se chutě spojily, a dochuťte.
- Závěr: Všechny ingredience kromě vajec dejte do mísy, přelijte zálivkou, promíchejte a potom přidejte vejce.
- Podávání: Rozdělte na 4 servírovací talíře a hned podávejte.